Sonos gaat zakelijke toer op met Sabam-alternatief Sonos Pro

Sonos One

Sonos start in de VS met de uitrol van Sonos Pro. Dat is een abonnementsformule waarmee het bedrijf zijn rol in kantoren en horecazaken wil omarmen, onder andere door centraal beheer te bieden.

Sonos lanceert in de VS een abonnementsdienst voor zakelijke gebruikers: Sonos Pro. Sonos Pro is een SaaS-oplossing gericht op organisaties met meerdere vestigingen. Via de formule kunnen gebruikers hun Sonos-systemen verspreid over verschillende locaties beheren met een centraal dashboard. ook toegang tot gepersonaliseerde ondersteuning en licenties voor reclamevrije muziek.

Muziek plannen

Met de dienst wordt het mogelijk om playlists in te plannen voor specifieke momenten, toegang tot het audiosysteem te controleren zodat niet iedere werknemer zijn lievelingsmuziek zomaar kan opzetten. Via Sonos Backgrounds krijgen klanten toegang tot muziek van onafhankelijke artiesten. Ook toegang tot muziek van derde partijen zit ingebakken.

Sonos Pro zal met alle moderne Sonos-hardware werken die de S2-software ondersteunt. Sonos verwacht dat de dienst vooral interessant is voor restaurant- of winkelketens. Sonos vraagt 35 dollar per maand per locatie voor de dienst. Aangezien voor dat geld ook de nodige muziekrechten betaald zijn, is het aanbod niet onaantrekkelijk.

Sonos Pro vs. Sabam

Het bedrijf plant om Sonos Pro ook buiten de VS te lanceren, maar of en wanneer het aanbod naar België komt, is onduidelijk. Sonos zal er immers voor moeten onderhandelen met Sabam. Dat vraagt zelf ook zo’n 35 euro per maand voor kleine gelegenheden die achtergrondmuziek willen draaien. In theorie heeft Sabam niets te maken met de rechten die Sonos heeft en aanbiedt via Sonos Pro.

In de praktijk zouden we er van versteld staan als de uitrol van een dienst zoals Sonos Pro hier zonder slag of stoot kan verlopen. Het bedrag maakt het potentieel van de dienst wel duidelijk: je betaalt evenveel aan Sonos Pro dan aan Sabam, maar slechts één van de twee geeft je ook effectief iets in te plaats.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home