Snowflake koopt Myst AI dat zich toespitst op de energiesector

Snowflake koopt Myst AI. Dat is een start-up die een ontwikkelingsplatform voor artificiële intelligentie biedt gericht op de energiesector.

Snowflake koopt de start-up Myst AI voor een onbekend bedrag. Myst AI bouwt een AI-platform waarmee het vooral organisaties binnen de energiesector wil aanspreken. Dergelijke bedrijven kunnen beroep doen op AI om schommelingen in de prijs van energie of de vraag ernaar te voorspellen. Dat is een erg relevante capaciteit op dit moment.

lees ook

­­­Applicaties, ijsbergen en een beetje crack: hoe Snowflake het datalandschap door elkaar wil schudden

Verder heeft Myst AI algemenere capaciteiten. Met het platform kunnen bedrijven bijvoorbeeld ook hun zakelijke voorspellingen verbeteren of bepaalde taken automatiseren. De start-up heeft al verschillende neurale netwerken gebouwd waarmee klanten meteen aan de slag kunnen. Het platform zou vandaag al klanten in de energiesector bedienen en haalde al acht miljard dollar aan investeringsgeld op.

Meer data, betere voorspellingen

Snowflake is er geïnteresseerd in de voorspellende capaciteiten van Myst AI. Daarbij heeft het niet alleen de energiesector in gedachten, maar ook de logistieke sector en financiële wereld. Myst gebruikt vandaag al data uit verschillende bronnen, zoals externe weersvoorspellingen, om nauwkeurige voorspellingen te maken. Dat sluit nauw aan bij het opzet van Snowflake, dat klanten aanmoedigt om hun data met die van andere bronnen te combineren om tot nieuwe en betere inzichten te komen.

Snowflake kocht vorig jaar ook al Streamlit voor 800 miljoen dollar. Die oplossing laat klanten toe om snel gebruikersinterfaces te bouwen bovenop AI- en datamodellen. Zo kunnen zakelijke gebruikers bijvoorbeeld aan de hand van enkele knoppen simuleren wat de impact van een prijsverhoging of marketingcampagne is zonder dat ze aan de slag moeten gaan met het complexe achterliggende data- en AI-model.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home