Snowflake gaat datagebaseerde apps aanbieden met acquisitie Streamlit

Snwoflake

Dataspecialist Snowflake koopt Streamlit: een bedrijfje dat organisaties helpt met de bouw van datagebaseerde applicaties.

Snowflake koopt Streamlit voor 800 miljoen dollar. Snowflake laat bedrijven toe om hun data over silo’s en zelfs organisaties heen te ontsluiten in een beheersbare datacloud. Streamlit is een start-up die een opensource-tool ontwikkelde waarmee ondernemingen eenvoudig toepassingen kunnen bouwen bovenop hun data. Het vergt weinig fantasie om te zien waarom Snowflake voor deze acquisitie is gegaan.

Zowel klanten als IT’ers binnen Snowflake zelf gebruikten Streamlit al. De twee vormden dan ook een goede match volgens Benoît Dageville, mede-oprichter van Snowflake. Streamlit brengt een ontbrekend deeltje van de puzzel met zich mee door organisaties handige tools te geven voor interactie met data.

Gericht op ontwikkelaars

Streamlit is gericht op ontwikkelaars, maar heeft een lage instapgrens. De start-up voorziet een framework waarmee ontwikkelaars in scripts in Python snel kunnen omzetten naar webapplicaties die ze kunnen delen. Dat verwachte niveau van technische expertise sluit aan bij dat van Snowflake. Ook dat platform verwacht IT-kennis, maar probeert wel zo toegankelijk mogelijk te zijn voor de mensen die de juiste achtergrond bezitten.

De deal moet nog goedgekeurd worden door regelgevingsautoriteiten, al lijkt dat een formaliteit. Er plakt geen deadline op de afronding van de overname al mag het van beide partijen snel gaan.

lees ook

Hoe Snowflake je data veilig toegankelijk wil maken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home