Salesforce maakt al komaf met co-CEO

Salesforce

Bret Taylor, co-CEO van Salesforce, vertrekt alweer. Zo stopt het experiment van Salesforce met twee CEO’s en krijgt oprichter Marc Benioff opnieuw alleenheerschappij.

Vanaf januari heeft Salesforce opnieuw één CEO: oprichter Marc Benioff. Zo komt er een einde aan het ietwat excentrieke co-CEO-schap aan de top van de crm-specialist. Benioff deelde zijn functie sinds vorig jaar met Bret Taylor. Die laat nu weten dat hij in januari andere uitdagingen opzoekt.

Taylor startte zijn carrière bij Google, stond mee aan de wieg van Google Maps en was een tijdje CTO bij Facebook. Vervolgens stichtte Taylor de samenwerkingstool Quip. Die werd in 2012 overgenomen door Salesforce voor 750 miljoen dollar. Taylor werd President en Chief Product Officer van Salesforce na de overname, groeide in 2019 door tot COO om vervolgens co-CEO te worden naast Benioff.

Verrassing

Het vertrek van de man komt als een verrassing. Taylor zou opnieuw het ondernemerschap willen induiken. Als dat betekent dat hij opnieuw een idee heeft voor een start-up, is het ongetwijfeld niet de laatste keer dat de techwereld van hem gehoord heeft.

lees ook

‘De toekomst van werk wordt vandaag gedefinieerd’

Als neveneffect blijft Benioff wel voor een tweede keer alleen achter. Tussen 2018 en 2020 had Salesforce ook al een co-CEO met Keith Block, maar ook die vertrok eerder abrupt. Het is onduidelijk of het bedrijf opnieuw een tweede kandidaat zoekt om de topjob in de vullen. Benioff van zijn kant geeft aan een beetje gechoqueerd en extreem triest te zijn met het vertrek van Taylor.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home