ServiceNow lijft Era Software binnen als uitbreiding van Lightstep

servicenow era software

Met de overname van Era Software wil ServiceNow een uniforme en schaalbare observability-oplossing ontwikkelen.

ServiceNow maakte officieel bekend dat ze een akkoord hebben bereikt met Era Software rond een overname. De persmededeling is redelijk schaars wat details over de overname betreft. Het enige wat we nu al mogen weten, is dat ServiceNow een ‘uniforme en schaalbare observability-oplossing’ wil ontwikkelen.

lees ook

ServiceNow lanceert Tokyo om bedrijven te helpen met hun dagelijkse activiteiten

Era Software zag het levenslicht in 2019 en maakte een steile opmars in de IT-industrie. Het paradepaardje van de start-up is de observability-software EraStreams. Observability is een techniek om problemen in software-applicaties te identificeren en op te lossen. Waar monitoringsoftware zich beperkt tot je vertellen wat er fout gaat, gaat observability-software nog een stap verder door de tonen waarom het fout gaat en hoe je het kan oplossen.

Uitbreiding van Lightstep

ServiceNow is concreet van plan om EraStreams te verwerken in de Lightstep-module, die het bedrijf in 2021 overnam. Of EraStreams zijn eigen merknaam zal behouden of helemaal opgenomen wordt in Lightstep is nog onduidelijk, al lijkt de officiële verklaring van ServiceNow wel eerder naar het tweede te hinten:

“Digitale transformatie slaagt of faalt op basis van unified observability. “Samen zijn ServiceNow en Era Software opgezet om een uniforme en naadloze observabiliteitservaring te leveren binnen één oplossing, ontworpen om te schalen”, aldus Ben Sigelman, de voormalige stichter van Lightstep.

“We hebben altijd geloofd dat observability de hele onderneming moet omvatten. We zijn verheugd ons aan te sluiten bij ServiceNow, aangezien we verder bouwen aan een klantgericht model van observability dat kan helpen de manier waarop mensen werken te transformeren”, voegt de CEO van Era Software Todd Petersen daar nog aan toe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home