Schneider Electric en Fortinet slaan handen in elkaar

schneider electric

Schneider Electric en Fortinet zijn samen een strategisch partnerschap aangegaan. Samen gaan de bedrijven cyberbeveiligingsoplossingen aanbieden die inspelen op de unieke behoeften van OT-netwerken. Schneider Electric zal de firewalls, beveiligde toegang en andere veiligheidsoplossingen voor apparaten van Fortinet integreren in zijn eigen cyberbeveiligingsoplossingen.

“Bedrijven moeten cyberbeveiliging op alle niveaus binnen hun werkzaamheden en gedurende de levenscyclus van het bedrijf aanpakken. Op deze manier kunnen ze blijven profiteren van nieuwe digitale technologieën en meer waarde uit hun activiteiten te halen,” aldus Jay Abdallah, vicepresident Cybersecurity Services bij Schneider Electric.

Volgens Abdallah is het tegenwoordig belangrijker dan ooit voor bedrijfseigenaren om cyberbeveiligingsrisico’s van tevoren aan te pakken en beveiligingsoplossingen te implementeren die bij hun behoeften en om omgevingen passen. Dankzij de samenwerking met Fortinet is Schneider Electric beter in staat om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Inspelen op een dynamisch dreigingslandschap

Bedreigingsvectoren veranderen vrijwel met het uur. Daarbij wordt kritieke infrastructuur en de wereldwijde productie-industrie steeds meer bedreigd. Cyberbeveiliging is daarom meer dan een eenmalig iets. De risico’s zijn dynamisch, dus de aanpak voor het verminderen van deze risico’s moet dat ook zijn. 

Verschillende werkzaamheden vereisen verschillende oplossingen. ook behoeften zullen in de loop der tijd veranderen. Door het beheer van bedrijfstechnische IT- en OT-systemen samen te brengen met de cyberbeveiligingsproducten van Fortinet, willen de bedrijven samen sterkere oplossingen voor cyberbeveiliging en bedreigingspreventie bieden die passen bij de veranderende behoeften van bedrijven in vrijwel elke branche. 

Samenbrengen van technologie en expertise

Fortinet laat weten enthousiast te zijn over de samenwerking met Schneider Electric. “We zijn verheugd om ons bij Schneider Electric aan te sluiten om organisaties in staat te stellen de voordelen van internet en verbonden IIoT-apparaten te benutten”, aldus Rick Peters, CISO – Operational Technology bij Fortinet.

“Door toonaangevende cyberbeveiligingsoplossingen te leveren die op maat zijn gemaakt voor OT-omgevingen, kunnen we organisaties beschermen door het cyberbeveiligingsrisico in multi-vector dreigingslandschappen te verminderen”, vertelt Peters. In zijn statement geeft hij aan ernaar uit te kijken de best beschikbare technologie en expertise samen te brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home