SAP wil overstap naar cloud versnellen

SAP is van plan klanten in sneller tempo naar de cloud over te zetten. Daarbij wil het bedrijf zich richten op co-innovatie en overstappen naar een one data model voor al zijn platformen. Door sterk tegenvallende resultaten vanwege het coronavirus, was het nodig voor SAP om zijn strategie bij te stellen. 

Christian Klein, CEO van SAP, verklaart dat veel klanten van SAP leiden onder de gevolgen van COVID-19. Dat zorgde op zijn beurt voor een verminderde vraag naar SAP software. Toevoerketens, die voor een groot deel draaien op SAP Software moesten worden aangepast en maakten meerdere onderbrekingen mee. Daarbij is het gebruik van Concur, een applicatie voor het bijhouden van reiskosten, gedaald tot een minimum nu zakelijke reizen amper nog doorgaan. 

Op basis van de tegenvallende cijfers van het afgelopen kwartaal, heeft SAP besloten zijn koers bij te stellen. Sap gaat zich de komende tijd focussen op het overzetten van zijn klantenbestand en applicaties naar de cloud. Op korte termijn zal dat minder omzetgroei opleveren, omdat de cloud-abonnementen de inkomsten uit licenties vervangen. SAP verwacht dat de groei weer zal opleven vanaf 2023.

Co-innovatie

“In plaats van dat we alles zelf doen, maken we gebruik van co-innovatie. We zijn altijd al het vooraanstaande on-premises applicatie platform geweest. Duizenden partners en klanten hebben al bijna 50 jaar lang applicaties en extensies gebouwd op SAP. Het is onze intentie om dat te herhalen voor de cloud”, zegt SAP CEO Christian Klein. 

“We willen SAP positioneren als een toonaangevend cloud platform en een transformatie teweeg brengen in de manier waarop organisaties werken in het digitale tijdperk”, gaat Klein verder. “Om daar te komen hebben we de afgelopen 12 maanden veel werk gestoken in ons cloud platform en zullen we blijven investeren.”

Eén enkel datamodel

“We brengen de volledige kracht van onze bedrijfsapplicaties en platform samen om een holistische bedrijfstransformatie te realiseren”, zegt Klein. “Om dat voor elkaar te krijgen, zullen al onze voornaamste oplossingen gebruik maken van het cloud platform. Daarbij zullen onze oplossingen één semantisch datamodel, één AI en analytics-laag, één gezamenlijk beveiligings- en autorisatie model en dezelfde applicatie diensten delen.”

Wij zijn ervan overtuigd dat de echte drijvende kracht van intelligente enterprises in de cloud ligt bij de mogelijkheid om aan te passen en nieuwe businessmodellen holistisch in te voeren met één consistent datamodel”, aldus Klein.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home