Samsung maakt opnieuw 95 procent minder winst

Samsung

Voor het tweede kwartaal op rij is de winst van Samsung gekelderd, al komt dat niet als een verrassing. Een te grote voorraad aan geheugen is de grote boosdoener.

Net als vorig kwartaal laat Samsung in Q2 van dit jaar een sterk gedaalde winst optekenen. Er rolde voor de tweede keer op rij 95 procent minder geld binnen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De Koreaanse elektronicamagnaat zag zijn rekening aandikken met 524,9 miljoen dollar. Vorig jaar was dat nog 10,7 miljard dollar.

De dalende winst is voornamelijk het gevolg van perikelen in de verkoop van geheugen. De productie van NAND en RAM zou traditioneel goed zijn voor meer dan de helft van de totale winst van Samsung. Tijdens de Covid-pandemie was de vraag naar beiden erg groot en heeft de fabrikant de productie opgeschaald. Door de economische terugval na de pandemie ging dat geheugen echter minder vlot over de toonbank dan gehoopt.

Overschotten

Samsung zit sindsdien met grote overschotten. Pas in april van dit jaar draaide de producent de geheugenkraan een beetje dicht in een poging het overschot beter weg te werken en de geheugenprijzen te stabiliseren. Dat werkt een beetje, maar het dal waaruit Samsung moet klimmen is diep.

De bescheiden winst die Samsung laat optekenen voor dit kwartaal, komt er immers ondanks de traditionele geldkoe. De geheugendivisie was voorlopig goed voor ongeveer zeven miljard dollar operationeel verlies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home