Samsung huist mobiele en elektronicadivisie onder één dak

samsung

Samsung fuseert zijn mobiele afdeling – en grootste kostwinner – met de consumentenelektronicadivisie onder de naam SET Division. Op die manier wil Samsung zijn complexe structuur ontwarren en meer inzetten op de semiconductor-business.

Samsung kondigt een herstructurering van zijn bedrijfsorganisatie aan door de productie van smartphones en andere elektronica samen te voegen. De nieuwe divisie zal SET Division heten en krijgt er een nieuw diensthoofd bij.

Nieuwe co-CEO’s

Jong-Hee Han, het huidige hoofd van Samsungs smart-tv’s, wordt gepromoveerd to co-CEO en zal de nieuwe afdeling gaan leiden. Han wordt hiermee beloond voor het behalen van topresultaten in de televisie-industrie, al zal hij nog wat ervaring moeten opdoen omtrent smartphones.

Kyehyun Kyung, die de mobiele divisie tot nu toe voor zijn rekening nam, wordt co-CEO van het chipdepartement. Kyung is dan ook een expert in het ontwerpen van semiconductoren en zal de taak met veel plezier op zich nemen.

Grootste chipfabrikant?

In Q3 2021 was de mobiele divisie de grootste kostwinner voor Samsung met een omzet van 24,2 miljard dollar. Toch hinkt de chipafdeling niet ver achterop. De semiconductor-business was namelijk goed voor 22,6 miljard dollar omzet door de verhoogde vraag naar computers tijdens de pandemie.

Samsung wil in de toekomst dan ook de grootste chipfabrikant ter wereld worden en investeerde al meerdere miljarden in de business.

lees ook

Hoe Samsung de grootste chipfabrikant ter wereld wil worden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home