Samsung schrapt productie Galaxy Note en zet vol in op vouwbare smartphones

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Na een sabbatjaar wordt de Galaxy Note-reeks naar de eeuwige jachtvelden gestuurd door Samsung. De Galaxy Fold vouwbare smartphones worden voortaan elk najaar het zwaartepunt.

De jaarlijkse cyclus van Samsung was tot vorig jaar heel traditioneel: elk voorjaar een nieuw Galaxy S-toestel, elk najaar een nieuw Galaxy Note-model. Met het huidige chiptekort heeft Samsung eerder dit jaar beslist om de focus op de Galaxy Flip 3 en Fold 3 te leggen, twee vouwbare smartphones. De Galaxy Note moet zo verplicht een jaar aan de kant blijven staan.

Volgens ETNews heeft Samsung sinds de lancering eind 2020 3,2 miljoen Galaxy Note 20-toestellen geproduceerd. Voor het eindejaar rolt de laatste Galaxy Note 20 van de band en aangezien Samsung geen nieuwe modellen heeft aangekondigd, verdwijnt de Note-reeks (tijdelijk?) in de koelkast.

Het is onduidelijk of Samsung de Note-reeks opnieuw wil reanimeren. In de eerste lekken rond de Samsung Galaxy S22 is er ruimte voor een stylus in het duurste topmodel. In het verleden was er nog wel een groot verschil tussen de Note- en S-toestellen, maar de afgelopen jaren leken beide toestellen steeds meer op elkaar.

Daar bovenop komt het succes van de Galaxy Fold 3 en Galaxy Flip 3, twee toestellen waarmee Samsung vandaag het verschil kan maken vergeleken met alle andere smartphonefabrikanten. Door die nog prominenter naar voor te brengen met steeds toegankelijkere prijzen, verdwijnt de nood aan een Galaxy Note-model om een tweede toptoestel in het najaar te lanceren.

Voorlopig is het nog koffiedik kijken wat de toekomst van de Galaxy Note is. Bij de lancering van de Galaxy S22 dit voorjaar wordt mogelijk al een eerste hint gegeven.

lees ook

Samsung Galaxy Note 20 Ultra review: de overtreffende trap

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home