Salesforce neemt Spiff over

Salesforce

Salesforce kondigt plannen aan om Spiff over te nemen, een compensatieplatform voor omzet- en verkooporganisaties dat complexe commissieprocessen automatiseert.

De deal om Spiff over te nemen zal na verwachting in de eerste maanden van 2024 worden afgerond. Deze deal vormt de nieuwste in een reeks ecosysteembedrijven die Salesforce intern heeft gebracht, zoals met de overname van Airkit eerder dit jaar. Spiff biedt een low-code platform aan dat ontworpen is om bedrijven te helpen met het beheren van incentives. Deze interface zal door Salesforce ingezet worden in zijn Sales Performance Management-software.  

Low-code platform

Spiff ontwikkelde een software voor het beheer van incentives. Dit platform kan de verkoop stimuleren via een intuïtieve low-code gebruikersinterface en een sterke verwerkingsengine om de automatisering van commissies op grote schaal te optimaliseren. Deze tool zou door Salesforce ingezet worden in zijn Sales Performance Management-software, een CRM-gekoppeld systeem dat gegevens van klanten en verkoopteams met elkaar verbindt.

lees ook

Salesforce brengt hybride cloudinfrastructuur onder bij Red Hat

Spiff is al langere tijd betrokken bij Salesforce. Het bedrijf ontving de voorbij jaren investeringen van Salesforce voor zijn Series B en C ronde. Bovendien stelt Spiff zichzelf al enkele jaren beschikbaar op de Salesforce AppExchange. Dat Salesforce interesse heeft in start-ups uit het eigen ecosysteem, is al langer gebleken.

Niet de eerste overname

In september nam Salesforce Airkit over, een low-code platform voor het bouwen van AI-klantenservice-agenten. Net zoals Spiff was ook Airkit onderdeel van de AppExchange, en ontving het investeringen van Salesforce.

Salesforce heeft dus duidelijk zijn pijlen gericht op beproefde ecosysteembedrijven en ziet dit als een veilige gok voor fusies en overnames, met een focus op low-code platforms.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home