Salesforce Data Cloud krijgt AI-update

Salesforce kondigt update aan voor zijn AI- en CRM-platform. Bedrijven kunnen in Data Cloud nu ook ongestructureerde data verwerken met behulp van AI.

Salesforce kondigde belangrijke updates aan voor zijn Data Cloud. Bedrijven kunnen ongestructureerde gegevens zoals pdf’s, e-mails, audio en sociale media-inhoud opnemen en verbinden met door AI-aangedreven ervaringen. Hiermee wil het bedrijf zijn generatieve AI-assistent, Einstein Copilot, nog slimmer maken.

Data Cloud update

Data Cloud is een overkoepelend dataplatform van Salesforce en verzamelt alle metagegevens van een bedrijf op één plek. Het is de centrale datahub waar alle interacties met een klant samenkomen. De aangekondigde update is gericht op het verbeteren van Einstein Copilot, de generatieve AI-assistent van Salesforce die in september werd geïntroduceerd.

De nieuwe update maakt het mogelijk om zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens, zoals bijvoorbeeld pdf’s, e-mails, audio en sociale media-inhoud, te analyseren. Realtime relevante gegevens zijn namelijk waardevol voor het creëren van overtuigende klantervaring, aansturen van nauwkeurige AI-antwoorden en analyseren van inzichtelijke klantrelaties.

De waarde van ongestructureerde data

Ongestructureerde data zit vervat in verschillende formaten, die heel waardevolle informatie kunnen opleveren. “De meeste informatie over wat er in de echte wereld gebeurt, is vastgelegd in ongestructureerde formaten”, Vertelde Rahul Auradkar, executive vicepresident en algemeen manager van Unified Data Services en Einstein, in een interview aan SiliconANGLE.  

Het belang van deze ongestructureerde gegevens komt in diverse takken van een onderneming naar boven. Zo is deze geüpdatete versie een interessante verbetering voor marketeers. Zij kunnen profiteren van ongestructureerde data uit enquêtegegevens om betere campagnes op te zetten. Daarnaast zullen verkoopvergaderingen ook sneller verlopen door bijvoorbeeld de Copilot naar de audio te laten luisteren. Maar ook voor de informatietechnologie- en operationele teams is dit zeer bruikbaar, denk hierbij aan machinelogboeken, sensormetingen, afbeeldingen en audio-opnamen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home