Salesforce brengt hybride cloudinfrastructuur onder bij Red Hat

Salesforce

Grote werken achter de schermen bij Salesforce: om de hybride cloudinfrastructuur verder te moderniseren, worden meer dan 200.000 systemen gemigreerd naar Red Hat Enterprise Linux.

De voorbije week vond in San Francisco het Dreamforce-evenement van Salesforce plaats, de jaarlijkse hoogmis voor al wie Salesforce een warm hart toedraagt. De spotlights waren weggelegd voor Einstein Copilot, de volgende evolutie van het AI-platform dat vernoemd is naar de legendarische Duitse natuurkundige. Wat Einstein Copilot allemaal moet kunnen, hebben we vorige week al uitvoerig besproken.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein Copilot: AI die alles weet over je klanten

Om AI-toepassingen zoals Einstein Copilot te laten draaien, is stevige infrastructuur nodig. Het bedrijf honderden duizenden systemen die draaien in traditionele datacenters en op Hyperforce, de platformarchitectuur van Salesforce voor de publieke cloud. Dit beheren de IT-teams van Salesforce zoveel mogelijk zelf, inclusief de besturingssystemen waaronder CentOS 7. Je kan je voorstellen dat dit een flinke klus is.

Achter de schermen

Salesforce diept daarom de samenwerking met Red Hat uit en verhuist in de komende weken en maanden de volledige hybride cloudinfrastructuur naar Red Hat Enterprise Linux 9. Dit huzarenstukje moet niet enkel de IT-teams van Salesforce ontlasten, het moet ook op technologisch vlak voordelen bieden door de vele verschillende systemen beter te samenvoegen.

In totaal zullen maar liefst 200.000 systemen worden overgezet. Het is onduidelijk wanneer dit proces voltooid zal zijn, maar klanten zouden weinig tot niets mogen merken van de werkzaamheid en op termijn moet het effect net positief zijn op de klantervaring.

Matt Hicks, CEO van Red Hat, heeft daarover het volgende te zeggen: “Beiden zijn we pioniers en leiders in ons domein. Red Hat en Salesforce hebben een diepe kennis van wat het betekent om voortdurend te transformeren en te innoveren voor onze klanten. Dankzij deze samenwerking kan Salesforce blijven werken aan de klantervaring, terwijl Red Hat decennia aan ervaring in open source en hybride cloudinfrastructuur brengt.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home