S/4HANA-clouddienst kan verschillende munteenheden niet aan

De S/4HANA-clouddienst van SAP laat bedrijven momenteel niet toe om met een andere munteenheid te werken, dan wat hun locatie suggereert.

Het Duitse softwarebedrijf SAP heeft toegegeven dat zijn clouddienst S/4HANA momenteel bedrijven niet toelaat om met een andere munteenheid te werken, dan wat hun locatie suggereert.

Het probleem

In een recente blogpost gebruikt SAP-productexpert, Shakeel Ahmed, Singapore als voorbeeld. Het Aziatische land staat bedrijven toe om in hun rapportering de Amerikaanse dollar te gebruiken in plaats van de Singaporese.

SAP krijgt de laatste tijd echter klachten dat dit niet meer lukt voor gebruikers. Dat ligt aan zijn S/4HANA-clouddienst, die verschillende munteenheden niet kan verwerken. Het systeem laat niet toe om de munteenheid die bij de lokale bedrijfscode hoort, te veranderen.

Eventuele oplossing

S/4HANA Cloud gebruikt vier variabelen voor munteenheden: lokaal, globaal, additioneel en functioneel.

De lokale munteenheid wordt bepaald door de bedrijfscode (gebaseerd op locatie), de globale is overal dezelfde voor een gebruiker en in elk systeem kan er eventueel nog een additionele optie worden gekozen. Uit die drie kiest het systeem een functionele eenheid.

lees ook

SAP wil naar de cloud, of de klanten dat nu willen of niet

In zijn voorbeeld suggereert Shakeel Ahmed een oplossing, maar die lijkt niet optimaal. Gebruikers in Singapore kunnen de USD kiezen als additionele munteenheid en de functionele daarop vastpinnen. Echter, voor rapporten die geen gebruik maken van die twee eenheden, moet de globale munteenheid in USD worden gezet en daar ligt dus weer het probleem.

SAP voert twee maal per jaar updates uit aan zijn cloudsystemen. Wie dus hinder ondervindt van deze situatie hangt er misschien nog even aan vast.

We berichtten eind vorig jaar al dat bedrijven niet staan te springen om over te stappen naar S/4HANA, dit nieuws helpt wellicht niet. Misschien brengt de recent aangekondigde implementering van AI wel redding.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home