Nieuwe service van Rubrik beschermt data in Microsoft Azure tegen ransomware

Rubrik

Gegevensbeschermer Rubrik gaat de strijd aan met ransomware-aanvallen. Hiervoor brengt het bedrijf een nieuwe service op de markt die betere bescherming moet bieden. De service is het resultaat van een partnerschap met Microsoft Azure en zal dan ook worden aangeboden aan de klanten van Microsoft.

Rubrik brengt Rubrik Cloud Vault op de markt. De dienst werd gebouwd op Microsoft Azure en biedt een volledig beheerde, veilige en geïsoleerde cloudarchiveringsservice.

Dat de service gebouwd werd op Microsoft Azure mag eigenlijk geen verrassing zijn. In augustus investeerde Microsoft in Rubrik om de samenwerking uit te breiden. Daar is nu dus het eerste resultaat zichtbaar van. Nadat de investeringsplannen bekend werden, liet Rubrik al weten dat het geld gebruikt wordt om gezamenlijke engineering projecten met Microsoft te financieren. Deze projecten hebben twee prioriteiten:

  • Bedrijven helpen om hun data die ze bewaren in Microsoft 365 beter te beschermen.
  • Organisaties ondersteunen die Microsoft’s Azure public cloud gebruiken om back-ups te maken van hun kritieke workloads.

lees ook

Nieuw Rubrik-partnerprogramma telt veel techgiganten

Beschermingsservice

De nieuwe service geeft bedrijven de mogelijkheid om hun data onder te brengen in een veilige en geïsoleerde cloudlocatie. Die cloud wordt volledige beheerd door Rubrik. Voor aanvallers is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot die locatie, doordat de cloudlocatie is afgeschermd van de productieomgeving van de klant.

Bovendien zorgt Rubrik ervoor dat de gegevens worden versleuteld voordat ze worden opgeslagen. De data blijven hierdoor veilig, zelfs als iemand toch toegang heeft tot de cloudlocatie. De klantenomgeving houdt ook geen inloggegevens bij om nog meer beveiliging te bieden.  

Hybride cloud

Het is mogelijk om de service te gebruiken bij verschillende scenario’s: alle data beschermen in de cloud, specifieke onderdelen van de cloud beschermen of hybride data van bedrijven die ook nog on-premises datacenters hebben staan beschermen.

“Veel van onze klanten blijven een deel van hun bedrijfskritieke werklasten op locatie houden. Wij zijn de off-site back-up voor deze verweesde datacenters”, vertelt Vamshidhar Kommineni, productmanager bij Microsoft Azure Storage Engineering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home