Leuvens AI-bedrijf Brainjar lanceert slimme software voor documentverwerking

Brainjar introduceert Klassif.ai: een slimme tool voor geautomatiseerde documentverwerking met ingebouwde machine learning-capaciteiten.

Het Leuvense Brainjar, een dochteronderneming van de Raccoons Group, lanceert Klassif.ai. Dat is een tool voor automatische documentverwerking. Klassif.ai moet tal van verschillende soorten documenten herkennen, catalogiseren en vervolgens de relevante informatie extraheren. Volgens Brainjar is de tool geschikt voor een snelle implementatie aangezien Klassif.ai de hele tijd bijleert. Een tijdrovende initiële training van het algoritme wordt zo overbodig.

“Traditioneel heb je voor intelligent document processing-software erg veel testgegevens nodig, zodat je de modellen kan trainen”, zegt Tom Vermeulen, managing partner van Brainjar. “Dat is tijdsintensief werk voor klanten.” De ingebouwde machine learning-capaciteiten van Klassif.ai zorgen ervoor dat het algoritme tijdens de job kan bijleren. In eerste instantie blijven werknemers van een bedrijf documenten gewoon verwerken zoals ze voordien deden, zodat het algoritme leert wat de bedoeling is.

Sorteren en verwerken

Zodra de tool slim genoeg is, kan die documenten sorteren. Binnenkomende mails, bijlagen, orders, facturen of klachten worden als dusdanig herkend en naar het juiste departement gestuurd. Daar kan Klassif.ai de relevante data ook nog eens uit het document in kwestie halen, zodat een groot deel van de workflow geautomatiseerd wordt. Het is de bedoeling dat de tool het gros van de manuele documentverwerking voor zijn rekening neemt. Tijdens het hele proces kunnen organisaties het algoritme verder verfijnen en hertrainen, zodat het nauwkeuriger wordt.

Klassif.ai kan overweg met zowel digitale data als scans van handgeschreven documenten. Brainjar werkte twee jaar aan de ontwikkeling van het programma en combineerde eigen algoritmes met natural language processing-modellen van derde partijen. Klassif.ai is nu beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home