Qualcomm gaat samen met Microsoft Snapdragon ontwikkelen voor AR

Qualcomm en Microsoft gaan samen in zee voor de ontwikkeling van een nieuwe Snapdragon-chip. Die moet de volgende generatie van AR-brillen aandrijven.

Qualcomm gaat samen met Microsoft een nieuwe AR-chip bouwen op maat van AR-brillen die compatibel zijn met het ecosysteem van Microsoft. Dat kondigt Qualcomm aan op CES. De chip in kwestie wordt een variant op de Snapdragon-SoC’s van het bedrijf. Het ding moet onder andere heel efficiënt en licht zijn. De nieuwe chip zal netjes samenspelen met zowel het Microsoft Mesh-platform als Qualcomm Snapdragon Spaces XR. Spaces wordt bovendien volledig geïntegreerd in Microsoft Mesh.

Eerdere samenwerking

Echt verrassend is de samenwerking niet. De Microsoft Hololens 2 wordt bijvoorbeeld al aangedreven door een Snapdragon 850. Microsoft werkte ook al samen met Qualcomm voor de ontwikkeling van een ARM-chip voor de Surface Pro X. Qualcomm-chips drijven ook al andere hardware aan, zoals de Oculus Quest 2 van Meta.

De integratie van Spaces XR met Mesh is zeker even interessant. De twee oplossingen willen VR en AR over toestellen heen naar gebruikers brengen. De samenwerking vergroot het ecosysteem dat de twee partijen kunnen aanspreken. Zowel Microsoft als Qualcomm geloven sterk in digitaal geaugmenteerde ervaringen, en willen zoveel mogelijk mensen bereiken. AR- en VR-technologie krijgt een brede ondersteuning van technologiereuzen, ook al blijft de adoptie in het wild voorlopig beperkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home