Proximus plant verhuis IT-activiteiten naar nieuw bedrijf

proximus

Proximus wil zijn B2B-IT-activiteiten verhuizen naar een nieuw filiaal, waardoor het verschil met de klassieke telecom-activiteiten beter tot z’n recht moet komen.

Proximus gaat zijn B2B-IT-activiteiten afsplitsen. De telecomprovider speelt een belangrijke rol in de Belgische zakelijke IT-markt en merkt op dat die activiteiten stevig verschillen van de klassieke telecomrol van Proximus. Om dat onderscheid beter tot z’n recht te laten komen, wil Proximus alle IT-diensten onderbrengen in de vennootschap PICT (kort voor Proximus ICT).

De herstructurering heeft impact op 350 à 400 mensen. Die zouden technisch gezien van werkgever veranderen. Daarom moeten de sociale partners hun goedkeuring nog geven voor de plannen. Jobverlies is niet aan de orde en de gesprekken met de vakbonden zouden positief verlopen.

Ander investeringstempo en andere cultuur

Proximus denkt dat de verhuizing noodzakelijk is, aangezien de IT-activiteiten heel anders aan de man gebracht worden dan het telecom-aanbod. Beide diensten berusten bovendien op een ander investeringsmodel. Telecom heeft baat bij immense investeringen in infrastructuur vooraf, waarna het tijd is om de vruchten te plukken.

lees ook

Glasvezelnetwerk van Proximus bereikt 26 procent van het land

Bij B2B-IT zijn mensen en kennis veel belangrijker. De dochteronderneming moet meer een eigen koers kunnen varen, met de eigen cultuur die daarbij hoort. Dat zal volgens Proximus helpen bij het aantrekken van talent. Langs de andere kant moet de splitsing ook Proximus zelf wendbaarder maken.

Voor de tweede jaarhelft

Anne-Sophie Lotgering, die vandaag alle B2B-business bij Proximus voor haar rekening neemt, zal het nieuwe bedrijf leiden. Als alles goed gaat, worden de activiteiten vanaf 1 juli 2024 ondergebracht bij PICT nv. In de loop van april hoopt Proximus na dialoog met de betrokkenen meer informatie te delen. In de tweede helft van dit jaar moet de nieuwe structuur dan geïmplementeerd worden.

“Deze transformatie zal ons in staat stellen zowel onze high-end telecomoplossingen als onze op maat gemaakte IT-diensten voor zakelijke klanten volop uit te spelen”, aldus Lotgering. “We blijven kleinere en middelgrote bedrijven terwijl een toegankelijk en uitgebreid portfolio van convergente telecom- en IT-oplossingen bieden.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home