Proximus laat dochteronderneming TeleSign fusieovereenkomst sluiten voor beursgang

Beurs

De kogel is door de kerk. Proximus brengt het succesvolle dochterbedrijf TeleSign naar de beurs. Voor deze stap gaat TeleSign een fusieovereenkomst aan met North Atlantic Acquisition Corporation.

Nadat enkele geruchten de ronde deden over een mogelijke beursgang van TeleSign, bevestigde Proximus eerder zelf al dat het die piste aan het bekijken was. Na de opties te hebben bekeken, blijkt een beursgang de voordeligste te zijn.

Groei verder realiseren

De beursgang komt er na een flinke groeiperiode van TeleSign. In februari kocht Proximus alle aandelen van BICS op, waardoor het de enige eigenaar van het bedrijf werd.

Proximus deelt mee dat TeleSign door de beursgang meer potentieel krijgt om verdere groei te realiseren. Het specialiseert zich in authenticatie en digitale identiteitsdiensten voor ‘s werelds grootste internetmerken, digitale pioniers en cloud native bedrijven. De technologie moet nu worden uitgebreid naar meer regio’s in de wereld.

Hoge waardering

Telesign en de North Atlantic Acquisition Corporation maakten gisteren gezamenlijk bekend dat de fusieovereenkomst te hebben gesloten met de bedoeling naar de beurs te trekken. TeleSign wordt momenteel gewaardeerd op 1,3 miljard dollar. Het is niet duidelijk hoeveel Proximus in 2017 zelf betaalde voor de overname van het bedrijf. Het is geweten dat Proximus minstens 230 miljoen dollar neertelde, een pak minder dan het bedrag waarop TeleSign nu gewaardeerd wordt.

Met de fusieovereenkomst wordt al ongeveer 487 miljoen dollar opgehaald. Dit omvat een toegezegde private investering in openbaar aandelenkapitaal (PIPE) van 107,5 miljoen dollar, afkomstig van SFPI-FPIM, Finance Brussels en een groep van Belgische investeerders, en tot 379,5 miljoen dollar van NAAC.

Net als Proximus eerder al communiceerden, behoudt het op de lange termijn zelf een meerderheidsbelang in TeleSign. Guillaume Boutin, CEO van de Proximus Groep, vindt dat de beste keuze: “Ik ben ervan overtuigd dat een beursgang de meest logische optie is om het volledige potentieel van TeleSign te benutten en extra waarde te creëren voor aandeelhouders van Proximus.”

lees ook

Proximus en AXA lanceren een cyberverzekering voor particulieren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home