Proximus onderzoekt beursgang van succesvol Amerikaans dochterbedrijf TeleSign

proximus

Proximus brengt dochterbedrijf TeleSign mogelijks naar de beurs. Dat bevestigt het bedrijf zelf in een persbericht.

Proximus is verkennende gesprekken gestart om het vervolgtraject van TeleSign verder te bepalen. TeleSign is sinds 2017 het dochterbedrijf van Proximus met hoofdkantoor in de VS. Voor de overname betaalde Proximus minstens 230 miljoen dollar.

Het in Amerika gevestigde bedrijf specialiseert zich in authenticatie en digitale identiteitsdiensten voor ‘s werelds grootste internetmerken, digitale pioniers en cloud native bedrijven. Proximus nam dan ook geen onverstandige beslissing toen het TeleSign overnam. Vorig jaar was het bedrijf goed voor 273 miljoen euro omzet.

Groei verder realiseren

In februari van dit jaar meldde Proximus nog dat het voor de toekomst het groeiplan van TeleSign verder wil uitvoeren. Dat deelde het bedrijf mee toen het alle aandelen van BICS opkocht. BICS focust op digitale communicatie, cloudcommunicatiediensten, mobiliteit en IoT. In combinatie met TeleSign konden beide bedrijven onafhankelijk flink groeien.

Om de groei van TeleSign voor te zetten onderzoekt Proximus momenteel verschillende opties. Het bedrijf deelt mee dat het zelf wel een meerderheidsbelang behoudt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home