Proximus wordt volledig eigenaar van BICS

Al sinds vorige zomer overweegt Proximus om een meerderheid van de BICS aandelen te kopen. Nu is Proximus tot de conclusie gekomen dat de aankoop van 100% van de aandelen de beste manier is om genoeg flexibiliteit te hebben om op de lange termijn waarde te creëren voor BICS en TeleSign. 

Om BICS volledig te kunnen overnemen, koopt Proximus de minderheidsparticipaties van MTN en Swisscom uit tegen een aantrekkelijke waardering. Wel zullen MTN en Swisscom belangrijke commerciële partners blijven voor BICS. 

Voor de toekomst wil Proximus het groeiplan van BICS en TeleSign verder uitvoeren. Proximus is van plan te investeren in belangrijke groeidomeinen. De focus ligt vooral op het genereren van cashflow. Daarnaast wil Proximus een actieve rol nemen in de kansen op het gebied van consolidatie.

“Ik ben verheugd dat we deze overeenkomst kunnen sluiten, waardoor we een groeimotor binnen de groep houden en de volledige controle behouden over de wereldwijd gerenommeerde infrastructuur van BICS en TeleSign”, zegt Guillaume Boutin, CEO van de Proximus Groep. Boutin is ervan overtuigd de volgende groeifase van BICS te stimuleren en voordeel te halen uit het potentieel van BICS om een versnipperde markt te consolideren. 

Wat zijn de plannen met TeleSign en BICS?

Met zijn expertise in digitale communicatie, cloud communicatiediensten, mobiliteit en IoT voorziet BICS in de bedrijfskritische behoeften van telecomspelers, virtuele netwerkoperatoren, serviceproviders, softwareleveranciers en wereldwijde ondernemingen. 

De afgelopen jaren heeft BICS zijn activiteiten aanzienlijk gediversifieerd. Hierdoor heeft het bedrijf een groeipotentieel in nieuwe domeinen zoals roaming, IoT en cloudcommunicatie. Tegelijkertijd heeft BICS ook de nodige kritische massa om schaalvoordelen te realiseren door consolidatie in een sterk gefragmenteerde markt. 

TeleSign specialiseert zich in authenticatie en digitale identiteitsdiensten voor ‘s werelds grootste internetmerken, digitale pioniers en cloud native bedrijven. Sinds de overname door BICS heeft het jaarlijks veel omzetgroei gerealiseerd. De komende tijd wil TeleSign blijven groeien met de focus op verdere productinnovatie en -differentiatie. Daarnaast wil TeleSign de mogelijkheden tot geografische expansie verkennen.

Als onderdeel van Proximus zullen BICS en TeleSign onafhankelijke groeipaden inslaan. Ze gaan zich nog meer toespitsen op hun specifieke markt en creëren tegelijkertijd operationele synergieën.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home