Proximus-CEO Dominique Leroy verhuist naar KPN

Dominique Leroy, CEO van Proximus, verlaat het telecombedrijf voor Nederlandse provider KPN waar ze eveneens CEO wordt.

Proximus-CEO Dominique Leroy verlaat Proximus. Leroy volgde in januari van 2014 Didier Bellens op als afgevaardigd bestuurder van de Belgische telecomreus. Op 1 december vertrekt Leroy naar KPN. Daarmee maakt ze haar mandaat van zes jaar net niet rond. Het vertrek van Leroy komt als een verrassing aangezien Proximus momenteel een herstructurering doormaakt. Bovendien was de raad van bestuur het unaniem eens over een verlenging van haar mandaat.

Spijt

Proximus laat weten met spijt kennis te hebben genomen van de beslissing van Leroy. De reden van het vertrek is duidelijk: een ‘opportuniteit in het buitland.’ Die opportuniteit is een nieuw mandaat als CEO, deze keer aan het hoofd van de Nederlandse telecomprovider KPN. Daar zal ze per 1 december onmiddellijk aan de slag gaan. Volgens De Standaard probeerde Proximus Leroy nog aan zich te binden met een aantrekkelijker loonpakket, maar tevergeefs. Logisch, aangezien Proximus aan het loonplafond van een overheidsbedrijf moet voldoen en KPN, dat in Nederland een privébedrijf is, geen dergelijke regels hoeft te respecteren.

Duco Sickinghe, ex-Telenetbaas en huidig voorzitter van de raad van bestuur van KPN laat weten erg blij te zijn met de komst van Leroy. “Met Dominique aan het stuur heeft de raad er vertrouwen in dat we verdere vooruitgang zullen zien in de uitrol van KPN’s strategie. Ze zal KPN positioneren voor verder succes in de komende jaren.”

Groeicijfers

Proximus prijst van zijn kant de verwezenlijkingen van de CEO. “Dankzij haar ‘Fit for Growth’ strategie was mevrouw Leroy in staat om in de laatste vier jaar opnieuw groeicijfers te realiseren, zowel inzake omzet als winst”, klinkt het. “Sinds begin 2019 stuurt de ‘Shift to digital’-strategie de transformatie van Proximus van een connectiviteitsspeler naar een leverancier van digitale diensten.”

Tot haar vertrek zal Leroy de transformatie verder in goede banen leiden. Proximus spreekt nog niet over een opvolger, maar geeft aan dat de raad van bestuur alle vertrouwen heeft in het team dat ze de afgelopen jaren rond zich heeft verzameld. “Dat zal de continuïteit van de onderneming verzekeren.” De procedure voor de aanstelling van een nieuwe CEO wordt per direct opgestart.”

Ook uittredend minister voor Telecom Philippe De Backer (Open VLD) prijst Leroy in een reactie. “Leroy zorgde voor een nieuwe commerciële dynamiek bij Proximus en heeft het bedrijf op weg gezet naar een digitale toekomst. Nu is het aan de raad van bestuur om in alle onafhankelijkheid de juiste persoon te zoeken om Proximus verder voor te bereiden op de toekomst.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home