Proximus bundelt krachten met MolenGeek en iKanbi

Molengeek

Nieuw project ‘Work and Learn’ biedt kwetsbare mensen perspectief dankzij gebalanceerde mix tussen werkervaring en opleiding.

In Antwerpen werd het officiële startschot gegeven van het nieuwe project ‘Work and Learn’, een gezamenlijk initiatief van MolenGeek, Proximus en de contactcenters van iKanbi. Daarbij gaan deelnemers deeltijds aan de slag als helpdeskmedewerkers. Ze krijgen een doorgedreven ICT-opleiding met uitzicht op een vaste job aan het eind van het traject.

Met het project willen de drie partijen een opleidingstraject op maat opzetten om – vaak kwetsbare – mensen die nood hebben aan werkervaring en opleiding, de stap te laten zetten naar de arbeidsmarkt. Voor dit pilootproject wordt een specifieke methodologie gehanteerd op maat van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals langdurig werklozen, NEET-jongeren (Not in Education, Employment, or Training) en kansengroepen.

Dat is nodig, want volgens cijfers van VDAB – dat het project mee ondersteunt – zijn 7 op de 100 jongeren tussen de 15 en 29 jaar in Vlaanderen zogenaamde NEET-jongeren. Jongeren die voor een langere periode noch werken noch een opleiding volgen, zijn ook in hun latere levensfases vaker werkloos of niet-beroepsactief.

Werkervaring en ICT-opleiding

In een eerste fase krijgen deelnemers gedurende 4 maanden de kans om uit te groeien tot professionele contact center agents (helpdeskmedewerkers). Daarbij krijgen ze een technische opleiding om de Proximus-omgeving te leren kennen en doen ze tegelijkertijd ervaring op door mee te draaien als volwaardig lid in de teams van iKanbi. Door die on-the-job training ontwikkelen ze naast technische vaardigheden ook soft skills.

In een tweede fase van 11 maanden blijven de deelnemers deeltijds tewerkgesteld bij iKanbi, aangevuld met een doorgedreven ICT-training in BorgerHub, een vestiging van MolenGeek in Borgerhout. De deelnemers krijgen er een AWS-opleiding, waarbij ze vertrouwd raken met cloud computing, het beheer van bedrijfsgegevens en de ontwikkeling van mobiele diensten en applicaties voor ondernemingen. Zo worden ze klaargestoomd en begeleid om een AWS-certificaat te behalen.

Bedoeling is de opleiding te laten uitgroeien tot een structureel programma, waarvan de methodiek op verschillende locaties en in verschillende werkdomeinen kan worden toegepast. Zo zou het programma in de toekomst kunnen worden uitgebreid met opleidingen tot technicus, backoffice medewerker of vertegenwoordiger.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home