Palo Alto overtreft Q4 verwachtingen dankzij transacties van grote klanten

Palo Alto Networks

Deze week deelde Palo Alto zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal, die boven alle verwachtingen uitstegen. De voornaamste reden dat de resultaten het afgelopen kwartaal bijzonder positief uitpakten, zit in de enorme transacties die een aantal grote klanten maakten. 

In het afgelopen kwartaal (Q4) tekenden maar liefst 18 klanten een transactie die in de acht cijfers loopt, maakt Palo Alto bekend. Deze hoge transacties vonden vooral plaats binnen de Strata, Prisma en Cortex-platformen van Palo Alto. 

De omzet voor het vierde kwartaal bedroeg 1,2 miljard dollar, wat goed was voor een winst van 1,6 dollar per versneden aandeel. Met deze cijfers bereikte Palo Alto een omzetstijging ten opzichte van 28% ten opzichte van een jaar geleden. De verwachtingen van analisten lagen wat lager, namelijk op een winst van 1,43 dollar per aandeel en omzet van 1,17 miljard dollar. In het hele fiscale jaar 2021 groeide de omzet met 25% naar 4,3 miljard dollar. 

“Onze sterke prestaties in Q4 zijn het resultaat van onze strategie door het jaar heen, waaronder product innovatie, platform integratie, transformatie van ons bedrijfsmodel en investeringen in onze go-to-market organisatie”, zegt Palo Alto CEO Nikesh Arora in een statement. 

In het afgelopen jaar maakte Palo Alto een aantal grote stappen. Zo deed het bedrijf een serie acquisities, waaronder The Crypsis Group, CloudGenix en Aporeto. Met deze acquisities heeft Palo Alto zijn aanbod op het gebied van security, containers en automatisering sterk uitgebreid. 

Verwachtingen voor het komende fiscale jaar

Inmiddels is het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 begonnen voor Palo Alto. Dit eerste kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen de 1,19 miljard en 1,21 miljard dollar. Analisten zien het kwartaal wat minder rooskleurig in en verwachten een omzet van 1,15 miljard dollar. 

Voor het gehele fiscale jaar 2022 verwacht Palo Alto een omzet tussen de 5,275 miljard en 5,325 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home