Palo Alto verbetert Prisma Cloud

Palo Alto Networks heeft nieuwe functies toegevoegd aan zijn Prisma Cloud. Met deze update wil het bedrijf zijn klanten meer opties bieden voor het beveiligen van hun cloud native toepassingen. 

In een blogartikel legt Keith Mokris, head of product marketing bij Palo Alto Networks, uit dat de updates verder gaan op de WAAS update die afgelopen oktober uitkwam met Prisma Cloud 2.0

De updates worden meteen doorgevoerd voor de Prisma Cloud Compute Edition. Vanaf begin volgende maand zijn de updates ook beschikbaar voor de Enterprise Edition van Prisma Cloud.

Wat is nieuw in de verbeterde Prisma Cloud?

Prisma Cloud Web Application en API Security (WAAS)-gebruikers kunnen vanaf nu web bots beheren. Gebruikers kunnen onder meer de toegang tot verschillende bot types instellen, waaronder bekende, onbekende en zelfgedefinieerde bots. 

Een andere vernieuwing die de update met zich meebrengt is de mogelijkheid om controles toe te passen waardoor de cloud bechermd kan worden tegen application-layer denial-of-service (DoS).

Verder maakt de Prisma Cloud verbetering het mogelijk om compliance checks te doen voor besturingssystemen, orchestrators en runtime configuraties voor applicaties die draaien in virtuele machines. Ook heeft de update meer aandacht voor Kubernetes clusters. Daardoor wordt het makkelijker om zichtbaarheid te verkrijgen, het beveiligingsbeleid te beheren en runtime audits te zien via Kubernetes cluster filters.

Marktleider in cloud security

Het Prisma Cloud platform van Palo Alto wordt samen met Fortinet en Check Point gezien als marktleider. Dat concludeert Gartner in zijn meest recente Magic Quadrant voor netwerk firewall producten. Dankzij de nieuwe verbeteringen aan het Prisma Cloud platform wil Palo Alto deze sterke positie in de markt vasthouden. 

Gartner is vooral enthousiast over de breedte van het aanbod van Palo Alto. Het aanbod bestaat uit hardware, virtuele hulpmiddelen en cloud-based firewalls. Ook de sterke focus op cloud security draagt bij aan de goede positie van het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home