Overname Cerner door Oracle internationaal goedgekeurd

oracle

Oracle mag Cerner overnemen. Internationaal hebben alle relevante instanties het licht op groen gezet voor de acquisitie ter waarde van bijna 30 miljard dollar.

Oracle mag Cerner kopen. De IT-reus liet in december vorig jaar weten dat het Cerner wilde inlijven. Cerner is een Amerikaanse multinational die technologie aanbiedt gericht op de gezondheidszorg die ook in de Benelux actief is. Oracle telde 28,3 miljard dollar neer voor de acquisitie.

Alle grote concurrentie-instanties hebben nu hun fiat gegeven voor de overname, inclusief de Europese Commissie. Oracle verwacht de overname de komende dagen af te ronden.

Groei voor Oracle

Cerner zal een hoeksteen worden in het oplossingen-aanbod van Oracle. Dat wil zijn cloudaanbod groeien aan de hand van SaaS-oplossingen. Cerner, dat onder andere software voor patiëntendossiers bouwt en oplossingen voor spoeddiensten en radiologie, kan Oracle zo voet aan grond geven in een belangrijke niche waarin nog veel digitalisering mogelijk is.

Oracle verwacht dat Cerner snel een serieuze drijfveer voor de eigen opbrengst wordt. Dat lijkt realistisch, aangezien Cerner een gezonde groei kent en in 2020 ene omzet van 5,5 miljard dollar draaide.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home