Oracle koopt specialist in gezondheidszorg-IT Cerner voor 28,3 miljard dollar

oracle

Oracle tast diep in de geldbuidel voor de acquisitie van healthcare-technologie-provider Cerner. De aankoop van 28,3 miljard dollar moet Oracle en Cerner op termijn grote boosts geven.

Oracle telt 28,3 miljard dollar neer voor Cerner. Cerner is een Amerikaanse multinational die technologie aanbiedt gericht op de gezondheidszorg. Het bedrijf bedient meer dan 27.000 instellingen wereldwijd met onder andere software voor het beheer van patiëntendossiers en oplossingen voor spoeddiensten en radiologie. Het bedrijf is ook in de Benelux actief. Cerner is een grote speler in zijn segment en draaide vorig jaar een omzet van 5,5 miljard dollar.

Capaciteiten combineren

Oracle verwacht dat Cerner snel een serieuze drijfveer voor de eigen opbrengst wordt. Dat lijkt realistisch, aangezien de gezondheidszorgspecialist een gezonde groei kent.

Na de overname wil Oracle snel zijn sterktes combineren met die van Cerner. Concreet gaat de EHR (patiëntendossier)-software naar de Oracle Cloud Infrastructuur (OCI). Op OCI moet de ontwikkeling van die oplossing sneller gaan. Verder wil Oracle zijn eigen AI-capaciteiten combineren met het aanbod van Cerner en zijn Voice Digital Assistant integreren.

Inzetten op verticals

Oracle ziet net als andere technologiereuzen een flinke opportuniteit in de gezondheidszorg. Die sector is relatief traag wat de omarming van cloud betreft, vooral omwille van de strikte privacyvereisten gerelateerd aan patiëntendata. Vandaag is de cloud stilaan volwassen genoeg om voldoende garanties te bieden zodat gezondheidszorgorganisaties toch een overstap kunnen overwegen. De sector is met andere woorden een bron van ongetapt potentieel.

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

Oracle is duidelijk in zijn ambitie om een serieuze cloudspeler te worden. De ontwikkeling van een aanbod dat catert aan lucratieve verticale markten is daarvoor een interessante strategie. Met de acquisitie van Cerner heeft Oracle de juiste tools in handen om zich te ontpoppen tot een grote speler in de sector, ondanks concurrentie van Microsoft, AWS en Google.

Afzonderlijke business unit

Wanneer de overname rond is, wordt Cerner een afzonderlijke business unit binnen Oracle. De overnameprijs van 28,3 miljard dollar vertegenwoordigt een serieuze waardering bovenop de 23 miljard dollar die het bedrijf waard was voor de geruchten rond de overname de ronde begonnen te doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home