Orange zet druk op Telenet en Proximus met scherp internet-only abonnement

orange

Orange heeft zijn langverwachte internet-only abonnement gelanceerd. Daarmee mikt de operator op cordcutters en zelfstandigen of kmo’s die geen behoefte hebben aan een pakket met digitale televisie. 

Love Duo, zoals de nieuwe formule heet, is een combinatie van een mobiel abonnement naar keuze met vast internet in een pakket dat tussen 42 en 64 euro kost, afhankelijk van hoeveel belminuten en data de gebruiker wenst. Orange stuurde al sinds begin dit jaar aan op de lancering van zo’n aanbod.

Orange telt vandaag ruim 200.000 klanten voor zijn convergent Love-aanbod, dat vast internet en televisie met een mobiel abonnement combineert. Met de introductie van Love Duo hoopt het dat klantenbestand verder uit te breiden. Steeds meer gebruikers kijken nog maar zelden of zelfs helemaal niet meer naar de klassieke televisie, merkt de operator op. Ze bekijken in plaats daarvan hun programma’s online, via verschillende streamingdiensten.

Love Duo biedt in elke variant een onbeperkte internetverbinding (750 GB fair use policy in de piekuren) met een downloadsnelheid van 100 Mbps en upload van 5 Mbps. Dat wordt gecombineerd met de klassieke dierenabonnementen van Orange voor mobiele telefonie. Zo betaal je minimaal 42 euro per maand voor vast internet in combinatie met Kolibrie (1,5 uur bellen, onbeperkt sms’en en 0,2 GB data) en maximaal 64 euro per maand in combinatie met Arend (onbeperkt bellen, sms’en en surfen).

Orange Love Duo

Extra opties

Wie de standaardsnelheden van de vaste internetlijn onvoldoende vindt, kan voor 10 euro extra per maand de optie ‘Internet Boost’ nemen. Daarmee verhoogt de snelheid naar 200 Mbps download en 20 Mbps upload. Wie nood heeft aan de optie ‘Best Destinations’ om mobiel voordeliger te bellen en surfen in bepaalde niet-EU-landen, betaalt 85 euro per maand voor het hele pakket. Tot slot biedt Orange ook een Chromecast aan voor de verlaagde prijs van 20 euro.

“Bij Orange kiest de klant een pack dat echt op zijn behoeften is afgestemd: met of zonder televisie, met of zonder vaste telefoon, met een beetje data, of juist met heel veel data of 100 % onbeperkt”, vertelt Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium. “Met Love Duo krijgen cord-cutters nu eindelijk het alternatief waar ze al zo lang op wachtten. En daar willen we het niet bij houden…”

Opstartkosten

Bij de geadverteerde prijzen moeten we wel nog één belangrijke kanttekening plaatsen: je betaalt 150 euro opstartkosten om Love Duo in huis te halen. Dat is een flinke som, die mogelijk te maken heeft met de hoge wholesaletarieven die Orange vandaag nog aan Telenet moet betalen voor gebruik van de kabel.

Het BIPT werkt momenteel aan een prijsverlaging van die wholesaletarieven, die ten vroegste eind dit jaar zal worden voltooid. We speculeren, maar mogelijk zullen dan ook de opstartkosten verlagen. Doorgaans nemen operatoren die installatiekosten zelf voor rekening. We hebben Orange gecontacteerd voor meer informatie, en zullen dit artikel updaten van zodra we meer weten.

Update 09u04: Sinds publicatie van dit artikel heeft Orange de vermelde opstartkosten op zijn website aangepast naar 49 euro per maand. Het ging om een fout. Een medewerker van Orange laat aan onze redactie weten dat de vermelding van 149 euro het gevolg was van een IT-bug. De klant betaalt een eenmalige activeringskost van 49 euro.

Love Duo Arend

Voor zelfstandigen en kmo’s biedt Orange dezelfde formules aan onder de noemer Love Duo Pro.

Gerelateerd: Proximus en Orange delen mobiele netwerkinfrastructuur voor snellere uitrol 5G

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home