Orange stopt volgend jaar met overgenomen merknaam VOO

orange

Orange gaat wellicht stoppen met producten aan te bieden onder de merknaam VOO. Ook de winkels zouden sluiten.

Zowel de marketing als het aanbod van producten onder de productnaam VOO zou in september 2025 volledig verdwijnen volgens L-Post. De dertien winkels zullen al geleidelijk aan sluiten wanneer hun huurcontract verloopt. De medewerkers kunnen bij Orange winkels aan de slag. Voor bestaande klanten zou er geen verandering zijn.

Vorig jaar euforie, nu stopzetting van het merk

Eind 2021 zat Orange nog exclusief aan de onderhandelingstafel met het Waalse kabelnetwerk. Telenet kreeg die kans niet. Die onderhandelingen bleken succesvol, want Orange nam VOO over in juni vorig jaar en kreeg 75% van de aandelen. Orange ontpopt zich op die manier tot nationale telecomprovider en roept zichzelf uit tot marktleider in gigabitinternet.

Om hun aanbod nog verder te versterken gaat Orange in zee met Telenet voor vijftien jaar. De Mechelse telecomprovider krijgt toegang tot de Waalse netwerken van VOO, terwijl Orange gebruik mag maken van het glasvezelnetwerk.

Het merk VOO blijkt nu echter compleet uitgefaseerd. Wat de impact is van deze beslissing op Orange en Telenet is voorlopig nog koffiedik kijken. Zowel Orange als VOO willen voorlopig niet reageren op de nieuwsberichten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.