OpenAI heeft overnamesmaak te pakken en verorbert Multi

OpenAI koopt de start-up Multi, amper enkele dagen na een eerdere acquisitie. De focus van de aankoop is de verwerving van talent.

Enkele dagen geleden deed OpenAI zijn eerste acquisitie met de overname van Rockset. Die smaakte naar meer, dus koopt de GPT-specialist nu Multi. Dat is eveneens een start-up. Multi maakt een samenwerkingsplatform met een focus op video, gebaseerd op Zoom.

OpenAI wil inzetten op enterprise-toepassingen. De overname van Multi kan je in die context zien, al is niet meteen duidelijk hoe OpenAI het platform van Multi wil combineren met zijn ChatGPT-tool. De kans bestaat dat het bedrijf ChatGPT verder wil evolueren richting een platformoplossing op enterprise-maat.

lees ook

OpenAI koopt data-start-up Rockset

Techcrunch weet op het gezag van een anonieme bron dat OpenAI vooral geïnteresseerd is in het talent van Multi. Vijf mensen van het bescheiden team zullen OpenAI na de overname vervoegen.

Gedaan met Multi

Klant van Multi? Pech. Het platform wordt afgevoerd. Inschrijven kan niet meer, en actieve teams krijgen tot 24 juli om een alternatief te vinden. Daarna verwijdert Multi alle data van gebruikers. Klanten kunnen Multi contacteren voor hulp bij het vinden van een alternatief, al krijgen ze daarvoor niet veel tijd. Als het echt moet, wil Multi op aanvraag de deadline voor het gebruik van Multi met een maand verlengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home