OpenAI koopt data-start-up Rockset

openai

OpenAI doet zijn eerste acquisitie met de aanschaf van Rockset: een start-up die zich bezighoudt met databeheer en -analyse op maar van enterprises.

OpenAI sloot vorige week af met zijn eerste overname. De GPT-specialist koopt de start-up Rockset. Rockset is gespecialiseerd in data op enterprise-niveau en ontwikkelde een realtime analytics-database, die volgens OpenAI krachtige indexeer- en query-capaciteiten omvat.

Rockset laat gebruikers toe om hun eigen data beter te integreren in AI-toepassingen. OpenAI wil de technologie van de start-up integreren in zijn eigen producten, specifiek om de data retrieval-infrastructuur een boost te geven.

Focus op eigen data

OpenAI wil de expertise van Rockset met andere woorden gebruiken om een brug te bouwen tussen de eigen modellen, en data van klanten. Zo moeten de gebruikers met ChatGPT toegang krijgen tot analyses en antwoorden op basis van hun eigen gegevens. Dat kan nu ook al, bijvoorbeeld door data in een prompt mee te geven, maar OpenAI hoopt op dit vlak klaarblijkelijk vooruitgang te boeken.

lees ook

ChatGPT op weg naar Siri in Apple iOS 18 

Verschillende leden van het Rockset-team zullen de overstap naar OpenAI maken. Op korte termijn zullen klanten van Rockset niet meteen verandering ondervinden, maar op lange termijn lijkt het niet de bedoeling om de activiteiten van de start-up verder te zetten. OpenAI is vooral geïnteresseerd in het team en de expertise, en telde daar een niet nader genoemd bedrag voor neer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home