Ook computerschermen gaan moeilijk over de toonbank

Niet alleen de verkoop van pc’s kent een dip, ook de verkoop van computerschermen staat op een laag pitje. IDC spreekt van het laagste verkochte volume sinds de eigen metingen.

In het vierde kwartaal van 2022 werden er zo’n 30,5 miljoen computerschermen verkocht. Dat is geen hoog cijfer. Sinds IDC de markt in het oog houdt, tekende het analistenbureau nog nooit zo’n laag verscheept volume op. De markt krimpt met zo’n 16,2 procent. De monitorverkoop lijdt onder dezelfde macro-economische uitdagingen als de pc-verkoop en IDC ziet niet meteen beterschap. Voor 2023 zou de sector nog eens 9,8 procent krimpen.

Herstel in 2024

Net als de pc-markt kende de monitorverkoop wel enkele boerenjaren tijdens de pandemie. Dit jaar zal het verscheepte volume onder het niveau van voor de covidpandemie duiken, maar vanaf 2024 verwacht IDC wel een herstel naar normale volumes. Dat komt voor een stuk door een overschot in de voorraad van verkopers.

Dell blijft met twee vingers in de neus de belangrijkste verkoper, met een marktaandeel van ongeveer 21 procent. HP, Lenovo, Samsung en het Chinese TPV hebben allemaal tussen de tien en de twaalf procent van de markt in handen, met HP dat net een tweede plaats kan claimen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home