HPE bevestigt overname Juniper Networks voor 14 miljard dollar

hpe

HPE neemt netwerkbedrijf Juniper Networks over voor veertien miljard dollar. Na een eerder lek wordt de overname nu bevestigd.

Update 10/01: De kogel is door de kerk. HPE bevestigt met een persbericht dat een akkoord is bereikt met Juniper Networks voor veertien miljard dollar, nog een miljard meer dan wat de eerste berichtgevingen zeiden. Juniper CEO Rami Rahim zal de netwerkbusiness van HPE voortaan leiden. “De combinatie van HPE en Juniper’s complementaire portfolio’s versterkt onze edge-to-cloud strategie met de mogelijkheid om voorop te lopen in een AI-native omgeving gebaseerd op een cloud-native architectuur”, zegt HPE-baas Antonio Neri.


Origineel artikel 09/01: De eerste grote acquisitie binnen de techindustrie van 2024 lijkt een feit. Wall Street Journal verwacht ieder moment witte rook voor een overname van Juniper Networks, dat netwerkapparatuur en -software alsook middelen om dat te beveiligen verkoopt. HPE zou bereid zijn om dertien miljard dollar op tafel te leggen.

In de mist

Het zal even puzzelen worden om Juniper Networks in het ecosysteem van HPE in te passen. Met Aruba heeft HPE in principe al een netwerkspecialist in de rangen. HPE ziet Juniper Networks niet als competitie voor Aruba, maar als een aanvulling op wat het dochterbedrijf biedt. Meer bepaald heeft HPE interesse in Juniper’s Mist AI, een AI-gebaseerde om de toegang tot draadloze netwerken te verbeteren.

Een overname van Juniper AI past dus vooral in de plannen van HPE om zijn positie in de lucratieve AI-markt te verstevigen. HPE maakte zijn grote ambities in dit domein kenbaar tijdens zijn Discover-conferentie eind vorig jaar. Met het hybride cloudplatform GreenLake als speerpunt wil HPE zich onderscheiden met een ‘full-stack’ AI-aanbod. Een performant netwerk is daarin het bindweefsel dat alle lagen van het aanbod met elkaar verbindt.

lees ook

CEO HPE: ‘De komende één tot twee jaar zal je nieuwe spelers in de AI-markt zien’

Ook Juniper lijkt te winnen bij een overname. Het bedrijf zag zijn omzet vorig jaar dalen omdat bedrijven minder lijken te spenderen aan eigen hardware, ten faveure van cloud-hosted software. De bedrijfstop reageerde door een ontslagronde aan te kondigen waarbij meer dan vierhonderd werknemers zouden worden afgevloeid. HPE kan hen misschien nog een onverwachte reddingslijn bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home