Nvidia besluit dan toch om weg te trekken uit Rusland

nvidia

Na zeven maanden aarzelen heeft Nvidia de knoop doorgehakt en zijn deuren in Rusland gesloten. Daarmee volgen ze het voorbeeld van veel andere techbedrijven.

Nvidia heeft zijn werknemers in Rusland te kennen gegeven dat alle lopende activiteiten per direct worden stopgezet en de kantoren onherroepelijk toegaan. Dat bevestigt de fabrikant van grafische kaarten aan PCMag. “Gezien de recente ontwikkelingen kunnen we hier niet meer effectief opereren”, klinkt het statement.

Net als veel Westerse (tech)bedrijven nam Nvidia bij het begin van de Russische invasie in Oekraïne onmiddelijk het besluit om geen nieuwe producten meer te leveren in Rusland. Daarmee steunde het een collectieve economische ban tegen Rusland. Maar anders dan de meeste bedrijven liet Nvidia de deur op een kier staan en hielden ze hun kantoren wel gewoon open.

Aanhoudende kritiek

Het bedrijf deed dat naar eigen zeggen om zijn medewerkers en hun families te ondersteunen. Ondanks dat argument kreeg Nvidia veel kritiek te verduren omdat ze nog commerciële activiteiten in Rusland bleven uitvoeren.

Nu geeft Nvidia dus toch toe aan de kritiek, al zullen de weinig optimistische economische vooruitzichten in de Russische markt door de aanhoudende oorlog de beslissing mee hebben beïnvloed. Het bedrijf wil zijn medewerkers wel de kans geven om hun job in een ander land te blijven uitoefenen.

Grafische kaarten te koop aan woekerprijzen

Grafische kaarten van Nvidia zijn nog steeds te vinden in Rusland. Lokale handelaars verkopen RTX 3000 grafische kaarten via webshops, zij het wel aan woekerprijzen die veel hoger liggen dan hier. Het is onduidelijk waar de toevoer vandaan komt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home