Uitstroom Westerse bedrijven uit Rusland vergroot: Nokia en Ericsson vertrekken

De aanhoudende oorlog in Oekraïne doet veel bedrijven besluiten Rusland definitief te verlaten. Eerder kozen de bedrijven voor een tijdelijke staking van de activiteiten in het land, maar de markt biedt te weinig toekomstsperspectief.

Nokia en Ericsson zijn de laatste namen die zich aansluiten bij de groep Westerse techbedrijven die de deuren naar de Russische markt definitief dichtgooien. De groep breidt daarmee uit en dat gebeurt aan een steeds vlugger tempo.

lees ook

Ook Dell doet boeken definitief toe in Rusland

Ericsson zet zijn activiteiten geleidelijk aan stil in de komende maanden, Nokia plant tegen het einde van het jaar volledig uit Rusland vertrokken te zijn. De plannen werden bekendgemaakt door nieuwsdienst Reuters.

Nokia herhaalt

Opvallend aan de eerdere communicatie van Nokia is dat de beslissing om Rusland te verlaten al vanaf het begin van de oorlog werd gemaakt. Hoewel veel techbedrijven er toen voor kozen om de markt tijdelijk links te laten liggen.

Zoals eerder al werd gemeld blijft Nokia enkel het onderhoud aan de telecommunicatienetwerken voor zijn rekening nemen. Over de werknemers van het bedrijf zijn er geen zorgen, er wordt verwacht dat zij tegen het einde van het jaar allemaal naar een andere werkgever zijn overgestapt.

Nieuw bedrijf van Ericsson-restanten?

Voor de werknemers van Ericsson blijft de financiële ondersteuning lopen na het vertrek uit het land. Het zou gaan over een totaal van 400 werknemers. Volgens de Russische krant Kommersant zou een nieuwe organisatie in het land worden opgestart door topmanagers van het bedrijf. Op dat gerucht weigerde het bedrijf te reageren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home