VMware start rechtszaak tegen COO die naar Nutanix trekt

Met voorbedachten rade?

job verhuis

VMware beweert dat zijn ex-COO voor zijn vertrek belangrijke strategieën heeft kunnen inkijken en die ook heeft vormgegeven, terwijl hij al in gesprek was met Nutanix. Volgens VMware sprak de ex-COO al twee maanden voor zijn ontslag in het geheim af met de Nutanix-directie.

Ex-COO Rajiv Ramaswami heeft een rechtszaak aan zijn broek nadat hij eerder deze maand Nutanix vervoegde. De aanklacht spreekt over ‘materiële en voortdurende schendingen van zijn wettelijke en contractuele verplichtingen’. Ramaswami is sinds 2016 bij VMware aan de slag nadat hij eerder bij Broadcom, Cisco en een onderzoeksgroep van IBM aan de slag was.

VMware benadrukt dat het van nature geen litigieus bedrijf is en dat het met Nutanix eerst een oplossing heeft gezocht. Dat is niet gelukt, waardoor een rechtszaak het gevolg is.

Belangenconflicten

In een statement claimt VMware dat Ramaswami een ‘duidelijke en langdurige periode van belangenconflicten’ had voordat hij zijn nieuwe rol bij Nutanix vervulde. Volgens hen zou de ex-COO minstens twee maanden voor zijn vertrek in het geheim met Nutanix-leiders hebben afgesproken, terwijl hij bij VMware vorm gaf aan details rond de ‘strategische visie en richting’.

VMware vindt dat Ramaswami dit belangenconflict vooraf had moeten melden zodat het bedrijf zichzelf had kunnen beschermen.

lees ook

Cloudgemak in je eigen datacenter: de nieuwe focus van Nutanix

Nutanix laat aan TechCrunch weten dat ‘de rechtszaak van VMware de indruk wekt dat een sollicitatiegesprek onrechtmatig is’. Volgens Nutanix bevestigt de rechtszaak dat VMware een waardevol lid van zijn leiderschapsteam is verloren en hebben ze proactief aan de overgang meegewerkt om alles zo correct mogelijk te laten verlopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home