NortonLifeLock neemt Avast over voor meer dan 8 miljard dollar

avast

De onderhandelingen voor een samensmelting tussen NortonLifeLock en Avast zijn afgerond. In totaal betaalt NortonLifeLock tussen de 8,1 en 8,6 miljard dollar om Avast in te lijven.

De twee bedrijven laten in een gezamenlijke persaankondiging weten dat ze opportuniteiten zien om een nieuwe, industrieleidende Cyber Safety-business samen te stellen waarbij het bestaande merken, technologieën en innovaties zal combineren.

Er is een beperkte overlap tussen de diensten van NortonLifeLock en Avast. De overname moet het portfolio verder uitbreiden van cybersecurity-diensten. Vincent Pilette, CEO van NortonLifeLock, wil met de overname de beste technologie beschikbaar stellen aan meer dan 500 miljoen gebruikers. Hij blijft ook de CEO na de overname. Avast CEO Ondřej Vlček vervoegt de raad van bestuur als onafhankelijk directeur.

Vlček mikt met de overname op ‘superieure data-inzichten’ dankzij een betere geografische diversificatie en toegang tot een globale gebruikersbasis.

NortonLifeLock is de vroegere consumententak van Symantec maar werd van het bedrijf afgesplitst toen Broadcom die laatste overnam eind 2019. Avast mikt met zijn huidige aanbod op software voor consumenten en kmo’s en verbreed het portfolio van NortonLifeLock gevoelig op vlak van gebruikers en producten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home