Qualcomm lanceert toegankelijke AR ontwikkelkit Snapdragon Spaces

Qualcomm spaces augmented reality AR

De set ondersteunt vandaag maar één AR-bril en is pas begin volgend jaar breed beschikbaar. In 2022 worden nieuwe brillen aan het Qualcomm Snapdragon Spaces-portfolio toegevoegd.

Qualcomm sleutelt al lange tijd aan augmented reality (AR) volgens Hugo Swart, GM van de XR-divisie. In 2007 werd het eerste R&D-programma gestart en sinds 2014 maakt Qualcomm specifieke chips voor VR- en AR-toepassingen. Nu lanceert het een complete AR-devkit voor ontwikkelaars om met duidelijke blauwdrukken innovatieve ideeën te realiseren.

Onder de noemer Snapdragon Spaces wil Qualcomm handige functies bundelen zoals hand tracking, voorwerpherkenning, positionele tracking en andere zaken. De bedoeling is om de barrière te verlagen voor ontwikkelaars die AR-ervaringen willen bouwen. De set wordt geleverd met documentatie, voorbeeldcode en de nodige tutorials.

Qualcomm spaces augmented reality AR

Op vlak van hardware is er voorlopig maar beperkte ondersteuning. Het platform ondersteunt vandaag enkel de Lenovo ThinkReality A3 slimme AR-bril in combinatie met een Motorola smartphone voor de rekenkracht. In de eerste helft van 2022 wil Qualcomm ook hardware van Oppo en Xiaomi toevoegen. Wat betreft het software ecosysteem is er een brede samenwerking met partijen als Epic Games, OpenXR, Niantic, Unity en anderen.

Wie enthousiast is en direct met het platform wil experimenteren, moeten we voorlopig nog even teleurstellen. Er loopt op dit ogenblik enkel een pilootproject met een aantal ontwikkelaars. Pas in Q2 2022 wordt de set publiek beschikbaar gemaakt. Vooraf registeren of voor meer informatie kan je hier terecht.

lees ook

Augmented reality: nuttig in een professionele context?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home