Orange zet Telenet buitenspel en mag exclusief onderhandelen met Voo

voo

Niet Telenet maar Orange mag exclusief onderhandelen met Nethys rond de overname van Voo, de eigenaar van het Waalse kabelnetwerk.

Voo biedt in het Waalse Gewest en een deel van het Brusselse Gewest telecomdiensten en is net als Telenet in Vlaanderen de eigenaar van het kabelnetwerk in Wallonië. Orange werkt in Vlaanderen samen met Telenet en huurt het kabelnetwerk. In Wallonië kan het nu door Voo over te nemen van moederbedrijf Nethys eigenaar worden van het kabelnetwerk. Hiermee kan het zijn convergente strategie op nationaal niveau versterken. Vandaag moet Orange plaats op de kabel huren bij Voo.

In exclusieve onderhandelingen mag Orange 75 procent van het kapitaal overnemen min één aandeel, op een totale bedrijfswaarde van 1,8 miljard euro. Omdat de Belgische tak van Orange een lage schuldgraad heeft, kan het deze transactie zelf financieren door de schuld te verhogen met steun van Orange SA, het Franse moederbedrijf.

Orange kan geen verder commentaar geven op het proces in dit stadium. Verdere details over de transactie zullen op het moment van ondertekening worden bekendgemaakt.

Telenet pakt hiermee naast de kans om een nationaal kabelnetwerk te bezitten. De telecomprovider betreurt de beslissing van Nethys. Een overname zou volgens hen “voordelen hebben gebracht voor het algemene concurrentielandschap in België, het Waals en Brussels industrieel project en voor VOO als bedrijf.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home