Neemt Proximus Edpnet over?

proximus logo

Proximus heeft een bod uitgebracht op de onafhankelijke telecomprovider Edpnet. Test Aankoop ziet een eventuele overname met lede ogen aan.

Proximus bevestigt de interesse in Edpnet aan Het Laatste Nieuws. De telecomreus zou de kleinere sectorgenoot via de rechtbank proberen binnen te lijven. Edpnet staat onder juridische bescherming tegen schuldeisers en zoekt daardoor noodgedwongen naar een overnemer.

Edpnet is een kleinere, onafhankelijke telecomprovider. Het bedrijf uit Sint-Niklaas wil naar eigen zeggen staan voor ‘eerlijke telecom’. Ondanks die nobele houding verkeert het in slechte papieren: Edpnet moest vorig jaar bescherming tegen schuldeisers aanvragen, waarop de rechtbank een verkoop van het bedrijf vorderde om de schulden te kunnen aflossen. Pikant detail: Proximus is één van de grotere schuldeisers.

lees ook

Zakelijke telecomabonnementen vergeleken: wie heeft het beste aanbod?

‘Slechte zaak voor consumenten’

De overname is nog niet rond, maar de reacties klinken op dit moment niet positief. Consumentenorganisatie Test Aankoop vreest dat de overname een slechte zaak zou zijn voor de 66.000 klanten van Edpnet (46.000 vast, 20.000 mobiel volgens de laatste cijfers). Als na Scarlet en Mobile Vikings ook Edpnet in handen zou vallen van één van de grote spelers, is er nog minder concurrentie op de markt, is de redenering van Test Aankoop.

Ook de klanten van Edpnet zitten niet te wachten om zich bij Proximus te voegen. Klanten vrezen voor prijsverhogingen ten gevolge van de overname. Proximus belooft ‘de continuïteit voor de klanten en het personeel te garanderen.’

Proximus heeft beste papieren

Het overnamebod ligt nu bij de bevoegde rechtbank. Omwille van de juridische procedure hebben autoriteiten zoals het BIPT en het BMA minder zeggenschap in deze zaak. Naar verluidt zouden ook Orange en de ambitieuze tandem Citymesh-Digi hun interesse kenbaar hebben gemaakt, al heeft Proximus volgens HLN wel de beste papieren.

“Over de uitkomst kunnen we ons nu nog niet uitspreken. Er is gisteren een zitting geweest, maar het is nu wachten op het oordeel van de rechtbank”, klinkt het statement van de provider.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home