Edpnet vraagt tijdelijke bescherming tegen schuldeisers aan

Het bedrijf zou zich geen zorgen maken over een naderend faillissement. Het vraagt alleen om een gerechtelijke reorganisatie door minnelijk akkoord.

Update 8/11, 19u30: Clancy BV blijkt niet het bedrijf te zijn waarbij de servers van Edpnet staan ondergebracht. Het gaat om een bedrijf dat handelt in vastgoed. De informatie werd uit de laatste alinea van het artikel gehaald.

Edpnet vroeg eind vorige maand bescherming aan tegen schuldeisers, dat meldt Datanews. De telecomprovider vraagt een minimale bescherming aan en zegt niet in economische moeilijkheden te zitten, wat een naderend faillissement uitsluit. De bescherming loopt tot vijftien december. Tot die tijd moeten schuldeisers achterlopende facturen bijhouden.  

Telecomdiensten blijven geleverd

Klanten van Edpnet zullen niets van de situatie merken. De internet- en mobiele diensten blijft de provider leveren. Aan de mobiele bundels sleutelden het bedrijf vorige maand nog, waardoor klanten van meer mobiele data kunnen genieten.

lees ook

Edpnet verhoogt mobiele databundels zonder meerkost

Zakelijke gebruikers probeert het bedrijf sinds dit najaar sterker aan te trekken via een formule die internetsnelheden verhoogt voor fiberklanten. De formule garandeert surfsnelheden tot 1 Gbps en komt boven op het Fiber Pro-abonnement.

Kleine speler

De telecomprovider probeert met dergelijke aantrekkelijke formules op te boksen tegen de vaak duurdere bundels van spelers als Proximus, Telenet en Orange. Vooralsnog blijft de speler in een underdog-positie met een marktaandeel van twee procent.  

Op de lange termijn is het afwachten hoe de diensten van de telecomprovider standhouden. Een aantal andere ondernemingen van Edpnet-eigenaar Philip Deutz werden op 31 oktober failliet verklaard. Onder de betrokken ondernemingen zit Clancy BV. Tegen het faillissement werd beroep aangetekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home