Mixed-realitybril van Apple lanceert mogelijk pas in 2023 wegens technische problemen

Apple loopt tegen problemen aan in de ontwikkeling van een eigen mixed-reality headset. Volgens verschillende bronnen zal Apple genoodzaakt zijn de lancering uit te stellen, mogelijks zelfs tot 2023.

Apple werkt al een tijdje aan een mixed-realitybril. Over de headset zijn nog niet veel details vrijgegeven, buiten de lanceringsdatum van eind 2022. Door technische problemen loopt dat gegeven nu gevaar.  

lees ook

Apple wijst het metaversum af voor eigen mixed-realitybril

Er is nog niet officieel bevestigd dat de lanceringsdatum werkelijk wordt opgeschoven. Het nieuws komt van Bloomberg die verschillende bronnen citeerde die bekend zijn met de gang van zaken binnen Apple. Volgens hen onderzoekt Apple of het een goed idee is de lancering uit te stellen.

Geduld uitoefenen

Uit de geruchten komen momenteel twee nieuwe lanceringsdatums naar voren. Enerzijds is het mogelijk dat Apple de headset in het najaar uitbrengt. Aangezien gedacht werd dat Apple de headset zou aankondigen op de eigen Worldwide Developers Conference in juni, werd de bril oorspronkelijk net na dat evenement verwacht. De lancering verschuift in het eerste scenario dus met enkele maanden. Anderzijds is het mogelijk dat de problemen veel meer werk vereisen, waardoor de mixed-realitybril pas in 2023 verkrijgbaar is.

Dat is slecht nieuws voor gebruikers die zaten te wachten op de uitgave, voor hen is het altijd nog mogelijk om bij de concurrentie een kijkje te nemen. Uit de concurrentiële hoek komt namelijk beter nieuws. De uitgave van de Magic Leap 2 voor later dit jaar zit namelijk goed op schema. Magic Leap laat de headset momenteel testen door een klein aantal bedrijven uit de zorgsector.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home