HoloLens 2 laat gebruikers nu gebruikmaken van alle functionaliteiten van het communicatieplatform Teams. Verder geeft het bedrijf mee dat een derde versie van de headset wel op de planning staat, met details waarom de HoloLens 3 er nog niet is.
Microsoft Teams integreert volledig in de AR-headset van Microsoft. Daardoor komen alle functies uit het communicatieplatform naar HoloLens 2.
Restricties weg
Tot nu toe konden gebruikers een videovergadering slechts beperkt volgen via de AR-headset van Microsoft. Deelnemen kon, maar gedeelde inhoud bijvoorbeeld was voor de headset-gebruiker niet meer toegankelijk.
De restricties voor HoloLens 2-gebruikers in videovergaderingen vallen nu volledig weg. Gedeelde inhoud bijvoorbeeld zal voortaan in een apart venster naast de videovergadering verschijnen. Gebruikers kunnen het venster naar hartenlust verschuiven en herschalen. Verder kunnen videovergaderingen vanuit het toestel worden gestart, is het voortaan mogelijk kalenders te bekijken en de chat in een vergadering te gebruiken.
Voor de nabije toekomst staan er nog nieuwigheden op de planning. Zo komen er Dynamics 365 Guides waarmee werknemers zich tijdens de werkuren kunnen bijscholen. Tot slot zal de Dynamics 365 Remote Assist integreren met de Guides-functie.
HoloLens 3
In het afgelopen jaar werd het door verschillende gebeurtenissen onduidelijk of de HoloLens 3 nog wel ontworpen zou worden. Er werd gefluisterd dat Microsoft geen duidelijke visie meer had voor het toestel en de moed in de schoenen zonk na problemen met het IVAS-contract met de Amerikaanse defensie.
lees ook
Microsoft HoloLens geeft Amerikaanse soldaten letterlijk hoofdpijn
Antwoord op de geruchten kwam van Alex Kipman, toenmalig hoofdontwikkelaar van het product. Volgens hem zou de nieuwe AR-headset zeker nog op de planning staan. Deze zekerheid vervloog echter even snel als dat hij gekomen was, na verplicht vertrek van Kipman op basis van aanklachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Kortom, het was een bewogen jaar voor het HoloLens-team en daardoor bleef het de vraag of een nieuwe AR-headset wel uit deze donkere put kon kruipen. “We zijn gewoon op zoek naar het juiste ontwerppunt om er een zinvolle update van te maken”, klinkt de verklaring van Scott Evans, VP mixed reality bij Microsoft.
Volgens hem zijn bedrijven niet van plan de vorige versie zomaar over boord te gooien voor één kleine aanpassing in het design. De upgrade moet aanzienlijk opleveren. Dat vertaalt Microsoft in upgrades in de hardware, wat neerkomt op verbeteringen in het display, de tracking, de sensoren en het batterijleven.