HoloLens 3 van Microsoft nog steeds in de maak volgens de hoofdontwikkelaar

hololens
hololens

Microsoft helpt enkele valse geruchten de wereld uit. Ontwikkeling van een nieuwe AR-headset, de HoloLens 3, staat namelijk nog gewoon op de planning.

De ontwikkelingsplannen voor de HoloLens 3 liggen nog steeds op tafel bij Microsoft. De hoofdontwikkelaar van de HoloLens, Alex Kipman, werd vorige week genoodzaakt dat nog eens duidelijk te maken. Business Insider bracht namelijk iets eerder het nieuws naar buiten dat Microsoft geen HoloLens 3 meer maakt. Dat nieuws verontwaardigde de fans, die ongerust twitterden naar Microsoft en Kipman. Volgens Kipman is echter niet alles waar van wat er wordt verteld op het internet.

“HoloLens doet het geweldig en als je op internet zoekt, zeiden ze ook dat we de ontwikkeling van HoloLens2 annuleerden… toen ik laatst controleerden, hadden we die met succes uitgebracht”, antwoordde Kipman op een ongeruste fan.

Geen details

Kipman geeft verder geen details weg in zijn antwoord en op het rapport kreeg Business Insider ook slechts een beperkt antwoord van woordvoerder Frank Shaw bij Microsoft. “We blijven toegewijd aan HoloLens en toekomstige ontwikkeling van HoloLens”, reageerde Shaw namens het bedrijf.

In het rapport stond niet alleen te lezen dat de HoloLens 3 er niet zal komen. Volgens het rapport ontbreekt het Microsoft aan een duidelijke visie en verloopt de samenwerking met Samsung daardoor niet van een leien dakje.

De Wall Street Journal vertelde dan weer dat de AR-divisie van Microsoft aan het leeglopen is. In het bericht is te lezen dat om en nabij de 100 werknemers een nieuwe werkgever vonden, namelijk Meta. Over dat nieuws schept Microsoft eveneens geen duidelijkheid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home