Microsoft rondt overname spraakspecialist Nuance af

Microsoft Nuance

Microsoft heeft de acquisitie van Nuance voor 19,7 miljard dollar afgerond. Het bedrijf blijft voorlopig gewoon doorwerken.

De overname van Nuance door Microsoft is afgerond. In april 2021 kondigde Microsoft aan dat het Nuance zou kopen voor 19,7 miljard dollar. Nuance is een grote speler op het gebied van spraaktechnologie. De Dragon-software van het bedrijf is het bekendst en wordt in verschillende niches waaronder de gezondheidszorg wereldwijd omarmt. Het bedrijf is voor een stuk de spirituele opvolger van het Belgische Lernout en Hauspie.

Laatste goedkeuring

In het VK moest de laatste regulator nog goedkeuring geven voor de deal. In de EU, de VS en Australië werd de overname vorig jaar al goedgekeurd. Mark Benjamin blijft zoals eerder afgesproken de CEO van Nuance, al moet hij nu verslag uit brengen binnen de Microsoft Coud en AI-divisie.

In een blogpost lezen we dat Microsoft samen met Nuance nieuwe technologie wil uitwerken die naadloos integreert in de manier waarop mensen werken, met elkaar in verbinding staan en interageren met de wereld rond hen. De twee bedrijven wijzen op de lange samenwerking die voor de overname al in voegen was.

De acquisitie is voorlopig de op één na grootste in de geschiedenis van Microsoft, na die van LinkedIn ter waarde van 26,2 miljard dollar. De softwarereus wil echter Activision Blizzard kopen voor 68,7 miljard dollar. Die aankoop krijgt de kroon, op voorwaarde van de goedkeuring van regulators.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home