Microsoft kondigt nieuwe updates aan voor een betere online-ervaring van eerstelijnswerkers

Digitale afspraak dokter

Microsoft 365- en Teams-gebruikers worden door Microsoft opnieuw getrakteerd op nieuwe functies. De veranderingen zijn deze keer gericht op eerstelijnswerkers.

Microsoft heeft verbeteringen aangekondigd voor het Microsoft 365-gamma en Teams-platform. In totaal spelen de veranderingen in op taken waar bijvoorbeeld dokters dagelijks mee te maken krijgen.

Verbeteringen aan de werknemerskant

Microsoft Endpoint Manager, de applicatie om eindpuntapparaten eenvoudig te beheren, krijgt twee updates. De eerste maakt het makkelijker om verloren apparaten terug te vinden. Door de tweede update kan de applicatie voortaan toestellen beschermen die Android Open Source Project (AOSP) draaien.

Administratoren in de organisatie worden bijgevallen door een Onboarding Wizard in het Microsoft 365 beheercentrum. Door de applicatie wordt het eenvoudig de juiste teamstrucuur te creëren.

Microsoft kondigt daarnaast de algemene beschikbaarheid van Viva Connections aan op mobiele apparaten. De officiële lancering zal volgende maand plaatsvinden, laat Microsoft weten. Door het platform zullen werknemers zich meer betrokken voelen. Verder geeft de applicatie Viva Connections een handig overzicht van de belangrijkste applicaties voor eerstelijnsmedewerkers.

Bron: Microsoft

Verbeteringen aan de digitale ervaring voor patiënten

Door de pandemie zijn veel zorgmedewerkers overgestapt op het virtuele bezoek. Op die manier kan een eerstelijnswerker een patiënt hulpverlenen zonder fysiek bij elkaar te moeten zijn. Microsoft rolt enkele updates uit om het virtuele bezoek zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Een overzicht van alle geplande virtuele bezoeken, dat wordt aangevuld met extra informatie zoals de wachttijd en gemiste afspraken.  
  • Het Electronic Health Record (EHR)-connector in Teams maakt het mogelijk om virtuele bezoeken in te plannen en te organiseren.  
  • Een wachtruimte die zorgverleners kunnen personaliseren met berichten en logo’s.  
  • Sms-notificaties kunnen naar patiënten worden gestuurd bij bezoeken die werden ingepland met Bookings of de EHR-connector.  
  • Microsoft Forms integreert in Bookings voor een duidelijk overzicht.  
  • Patiënten zonder Teams-app krijgen de mogelijkheid om een virtueel bezoek bij te wonen in de webbrowser, waardoor het niet verplicht is de applicatie te installeren.  
Bron: Microsoft

Tot slot kondigt Microsoft aan dat DocuSign een nieuwe partner wordt. Door de handen in elkaar te slaan kunnen documenten eenvoudig digitaal worden getekend. Een digitale handtekening zetten wordt mogelijk in Teams en verbeterd in Word.

lees ook

Office 2021 is nu verkrijgbaar, ook al wil Microsoft het liever niet verkopen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home