Nieuwe functies in Microsoft Forms laten gebruikers georganiseerd werken

Microsoft Forms

Microsoft Forms pakt uit met nieuwe functies. Voor gebruikers van het platform zal het vooral een verademing zijn dat formulieren eindelijk tezamen kunnen worden ondergebracht in verschillende collecties. Zowel desktop- als mobiele gebruikers kunnen de nieuwe functies gebruiken vanaf november.

Microsoft Forms kondigt nieuwe functies aan. De belangrijkste update stelt gebruikers in staat om formulieren tezamen in verschillende collecties onder te brengen. De wens van de gebruikers van Microsoft Forms wordt hiermee in vervulling gebracht, aangezien het één van de meest aangevraagde functies betreft.

De nieuwe functionaliteiten werden aangekondigd in het Microsoft 365 Admin Center. In dit bericht is te lezen: “Eindgebruikers in uw organisatie zullen hun eigen persoonlijke formulieren gemakkelijk kunnen archiveren en beheren in verschillende collecties, waardoor ze productiever kunnen werken en meer controle hebben over hun persoonlijke inhoud.”

Polls en quizzen

In de overige updates blijft organisatie troef. Microsoft maakt het namelijk mogelijk om polls en quizzen in enkele seconden te vinden in gedeelde mappen en groepen, die de gebruiker zelf kan aanmaken.

Het online platform is gemaakt om eenvoudig vragenlijsten op te stellen en is onderdeel van Microsoft 365. De gegevens zijn dan ook eenvoudig te exporteren naar Microsoft Excel. Op die compatibiliteit wil het bedrijf nu nog verder inspelen. Microsoft vertelt namelijk dat de update ervoor zal zorgen dat gebruikers snel en eenvoudig polls kunnen archiveren die gemaakt zijn in andere Microsoft 365-apps, zoals Microsoft Teams, PowerPoint en Outlook.

Er zijn nog andere spelers op de markt waarin gebruikers quizjes, toetsen en trainingen kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is ProProfs, dat werd opgericht als trainingstool voor werknemers. Zowel ProProfs als Microsoft Forms zijn gratis te gebruiken, al zijn dan niet alle functies beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home