Microsoft heeft Bing aangeboden bij Apple

Bing Edge

In 2020 zou Microsoft Bing te koop hebben aangeboden aan Apple, met de bedoeling om Google te vervangen als standaard zoekmachine op hun toestellen. Die deal is echter nooit doorgegaan.

Een mogelijk onderonsje tussen twee tech-reuzen, van drie jaar geleden, is nu pas aan het licht gekomen, bericht Bloomberg. In 2020 zou Microsoft onderhandeld hebben met Apple rond de overname van Bing. Dat lijkt oud nieuws, maar die informatie duikt nu pas op tijdens een lopende antitrustzaak van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) tegen Google. De bedoeling was dat Bing de zoekmachine van die laatste als standaard zou vervangen op alle Apple-toestellen, volgens verschillende bronnen met kennis van de gesprekken. Dat is uiteindelijk nooit gebeurd.

Veel gepraat

De gesprekken zouden gevoerd zijn door onder andere Apple’s Eddy Cue, senior VP of Services. Niet onlogisch, hij is degene die de lopende deal met Google heeft onderhandeld. Uit getuigenissen binnen de FTC-zaak blijkt dat Apple sowieso geen concrete interesse had om de standaard zoekmachine in zijn toestellen te vervangen. Dus ook de nieuwe iPhone 15 komt gewoon nog met Google als standaard.

Volgens Microsoft gebruikte Apple de onderhandelingen alleen maar om Google onder druk te zetten en zo meer geld te kunnen vragen. Mikhail Parakhin, CEO Advertising and Web Services bij Microsoft, drukte het zo uit: “Het is geen geheim dat Apple meer verdient aan het bestaan van Bing, dan Bing zelf.”

lees ook

Microsoft 365 Copilot vanaf 1 november verkrijgbaar

Daarbovenop zou de iPhone-producent ook bedenkingen hebben gehad bij de kwaliteit en prestaties van de Microsoft-zoekmachine. Er werd zelfs in twijfel getrokken of Bing het wel kan opnemen tegen Google. Dat komt overeen met Cue’s getuigenis, dat er gewoon geen waardig alternatief was en nog steeds is voor Google.

Drie jaar is lang is de wereld van technologie. Intussen is er bijvoorbeeld ook Bing Chat, maar de AI-chatbot kan voorlopig nog niet meteen potten breken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home