Microsoft boekt winstgroei van 33 procent dankzij cloud en pc

Merci covid-19

Microsoft blijft flink groeien tijdens de covid-19-pandemie. De nieuwste kwartaalresultaten tonen een winstgroei van 33 procent terwijl de omzet met 17 procent steeg. Belangrijkste groeiers zijn Azure, Dynamics, Xbox en pc.

In FY21 Q2 van Microsoft (kwartaal dat eindigt op 31 december 2020) rapporteert de technologiegigant rooskleurige cijfers met een flinke omzet- en winstgroei. De totale omzet bedroeg 43,1 miljard dollar met een nettowinst van 15,5 miljard dollar.

Volgens CEO Satya Nadella zitten we aan start van de tweede golf van digitale transformatie dat elk bedrijf en elke sector overtuigt. Inkomsten uit de commerciële cloud-oplossingen klommen naar 16,7 miljard dollar, een stijging van 34 procent jaar op jaar.

Dynamics 365 en Xbox

De grootste groeiers binnen de productiviteit- en business-categorie zijn LinkedIn (23% groei) en Dynamics 365 (39% groei). Binnen serverproducten en clouddiensten noteert Microsoft een groei van 26 procent, met Azure als sterkste stijger (50% groei).

lees ook

Laptoptekorten blijven mogelijk nog tot 2022 aanhouden

Ondanks de verhoogde verkoop van pc’s stijgt Windows OEM amper (1% groei). Windows commerciële producten en clouddiensten steeg wel sterker (10% groei). De omzet van Microsofts eigen Surface-toestellen stijgt een fractie (3% groei), maar het is vooral Xbox dat de kar trekt als sterkste stijger (40% groei). Die laatste profiteert van de lancering van de nieuwe generatie spelconsoles en abonnementendienst Xbox GamePass.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home