Microsoft blijft OpenAI trouw na chaos in bestuurskamer

microsoft openai chatgpt

De interne spanningen bij OpenAI hebben geen invloed op de samenwerking met Microsoft. De softwarereus bevestigt zijn vertrouwen in zijn AI-partner.

Ook voor Microsoft was het een spannende week. Als gulle investeerder en technologiepartner hebben ze in Redmond de chaos bij OpenAI van dichtbij gevolgd, al bleef Microsoft naar de buitenwereld toe vrij stil over de gebeurtenissen. CEO Satya Nadella stuurde vrijdagavond een statement de wereld in, maar zijn opvallendste zet was het aanwerven van de ontslagen CEO Sam Altman en zelf opgestapte voorzitter Greg Brockman.

lees ook

Lag ‘schokkende doorbraak’ aan de basis van mislukte machtsgreep bij OpenAI?

CTO Kevin Scott en Nadella hebben hun eigen medewerkers wel gebriefd over de toestand bij OpenAI. Ze stuurden een interne memo die werd opgevist door The Verge. Daarin spreken beide heren hun steun uit aan Sam Altman en OpenAI.

“Ondanks het potentieel van de afgelopen dagen om ons af te leiden, hebben zowel Microsoft als OpenAl wetenschappers en ingenieurs gewerkt met onverminderde urgentie. Er is niets veranderd aan onze vastberadenheid en focus om ’s werelds beste Al technologieplatforms en producten te leveren aan onze klanten en partners. Zoals we de afgelopen meer dan 4 jaar hebben gedaan, kijken we ernaar uit om onze samenwerking met Sam en zijn team voort te zetten”, klinkt de boodschap van Scott.

Goedkeuring van Microsoft

Nadella had in publieke mediaoptreden zijn zegen al gegeven voor een terugkeer van Altman naar OpenAI. “We zijn toegewijd aan OpenAI en Sam, ongeacht de configuratie,” zei Nadella in zijn televisie-interview. Hij voegde er nog aan toe dat hij “ervoor koos om samen te werken met OpenAI dat hangt er natuurlijk vanaf of de mensen daar blijven of naar Microsoft komen” maar ook dat hij “openstaat voor beide opties”.

Nu Altman weer terugkeert naar OpenAI, is na een woelige week uiteindelijk alles weer bij het oude. Of Microsoft achter de schermen die terugkeer mee heeft geforceerd, is voer voor speculatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home